Vali Kalkan, Koltuğunu Temsili Vali Miraç Yüksel'e Devretti

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu ilköğretim okulu öğrencisi Miraç Yüksel'e devretti.

Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Miraç Yüksel, kutlamalar kapsamında ziyaret ettiği Vali Kalkan'ın makam koltuğuna oturarak temsili vali oldu. Vali Yüksel'in yardımcılıklarını ise okul öğrencilerinden Egenaz Arslanoğlu ile Sedef Yağmurkaya yaptı.

Temsili de olsa bir günlüğüne vali olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Yüksel, gelecekte vali olmayı çok istediğini söyledi.

İlk olarak Belediye Başkanı Emin Özgün'ü telefonla arayan Vali Yüksel, dolmuş ücretlerinin fazlalığı ve ayakta yolcu taşınmaması için gerekli çalışmanın acilen yapılmasını istedi. Vali Yüksel, Orta Mahalle'de bulunan Atatürk İlköğretim Okulu mevkisinde üst geçit yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya'dan okul bahçesine en geç 3 gün içerisinde 5 adet oturak konulması talimatını verdi.

Yüksel, Artvin'in coğrafi şartları nedeniyle acil hastaların ambulansla hastaneye sevkleri sırasında ulaşımda yaşanan zorlukların giderilmesi için Sağlık Müdürü Murat Küçükoğlu'na, bir adet hava ambulansı alınması konusunda girişimlerde bulunması talimatını verdi.

Ziyaret sonunda Vali Kalkan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yüksel, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Osman Gümüş ile öğretmen Fatma Çoğalmış hazır bulundu .
Kaynak: AA