Milletvekili Susam, Çiğli'yi Ziyaret Etti

CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Çiğli’deki esnaf kuruluşlarını ziyaret etti.

Milletvekili Susam, Çiğli'yi Ziyaret Etti
Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda temaslarda bulunan Susam’a Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP ilçe başkanı Nihat Gültekin ile İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram da eşlik etti.

Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda oda yöneticileriyle bir süre görüşen Susam, ilçedeki dayanışmaya katkı koymaktan mutlu olacağını söyledi.

Çiğli’yi kalkındırmak için kurumlar arasında ortak çalışmalar yapıldığını kaydeden Mehmet Ali Susam, "Ben de bu dayanışmanın bir parçası olmak için buradayım. İlçedeki esnaf kuruluşlarının çalışmalarına belediye tam destek veriyor. Esnaf kesiminin sorunlarının çözümü için yapılacak çalışmalarda yerel yönetimlerin bakış açısı çok önemli. Esnaf sanatkarlar ülkenin genel yönetiminden doğan sıkıntıları yaşıyorlar. Yerel yönetimlerden gelecek destekler esnaf yöneticilerini ve üyelerini motive edecek, sorunların aşılmasını hızlandıracaktır" dedi.

Ülke yöneticilerinin esnaf sanatkarların sorunlarına duyarlı olmaları gerektiğini kaydeden Susam, şöyle konuştu: "Gazeteciler, siyasetçiler toplumun nabzını esnaftan tutar. Taksicinin, berberin, lokantacının görüşlerini dikkate alırlar. Çünkü esnaf sanatkarlar gelişmeleri objektif şekilde süzgeçten geçirerek değerlendirirler. Esnaf sorumluluk sahibi olduğu için toplumda sağduyunun sesidir aynı zamanda. Bu nedenle esnafla bütünleşmiş yöneticiler başarıya ulaşırlar. Çiğli’de Metin Solak bu gerçeği gören ve esnaf kesiminin yanında duran bir başkan. Bu şekilde başarılı icraatlar yapıyor. Ben de Mecliste esnaf yöneticiliğinden gelen, Birlik Başkanlığı yapmış tek parlamenter olarak herkese bu düşüncelerimi ve tecrübelerimi aktarmaya, kesimin sorunlarına çözüm yolunda herkesin katkı vermesini sağlamaya gayret gösteriyorum." Susam’ın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise, "Çiğli esnafının sorunlarının çözümü noktasında sayın Susam’ın ve ilçedeki odalarımızın emrindeyiz" dedi.

Susam’ın Çiğli ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını aktaran Başkan Solak, "Çiğli halkının ve esnafının sorunlarının çözümünde parlamenterimiz Susam’ı yanımızda görmekten mutluyuz. Çiğli’de meslek kuruluşlarımızla iyi diyaloglar içinde önemli işler yapıyoruz. Çarşı esnafının hayatını yüzde yüz olumlu etkileyecek çalışmalara başlıyoruz. Odalarımızın desteğiyle bu çalışmaların daha kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA