İlköğretim Okulu Öğrencileri Yarıştı

İscehisar Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi tarafından 1. kademe ve 2. kademe ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik fen bilgisi ve matematik yarışması düzenlendi.

Mehmet Çakmak Anadolu Lisesi'ndeki yarışma öncesi konuşan okul müdürü Necdet Saraçoğlu, bu yarışmayla öğrencilere evrensel bir dil olan matematiğin yaşadıkları çağdaki yükselen değerinin sezdirilmesi, günlük hayatla iç içe gelişen fen bilimlerinin sevdirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Birinci kademeden 69, ikinci kademeden de 72 öğrencinin katıldığı yarışmada İscehisar Fatih İlköğretim Okulu'ndan Abdülsamet Avtuğ birinci, Melih Dikmen ikinci, İscehisar Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Aysel Gölsel üçüncü oldu.

2. kademede ise Emirdağ İnkılap İlköğretim Okulu'ndan Ferda Kocabaş birinci, Afyon Kocatepe İlköğretim Okulu'ndan Buse Akman ikinci, Özkan Önder ise üçüncü oldu.

Yarışmada birincilere Kaymakam Murat Kütük tarafından birer çeyrek altın, ikinci gelenlere ilçe Belediye Başkanı Mustafa Çibik tarafından 100'er lira, üçüncü olanlara ise ilçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Avcı 50'şer lira verdi .
Kaynak: AA