Baharda Dökülen Saçlarınızı Mezoterapi İle Geri Kazanın

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Sibel Ünlüistik, saç dökülmesini durdurmak ve mevcut saçların kalitesini artırmak için mezoterapinin daha güvenli olduğunu söyledi.

Baharda Dökülen Saçlarınızı Mezoterapi İle Geri Kazanın
Mevsim geçişlerinde ve özellikle de bahar aylarında artan saç dökülmesini önlemek için tavsiye edilen mezoterapinin bütün dünyada ispatlanmış geleneksel bir tıp yöntemi olduğunu vurgulayan Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Sibel Ünlüistik, "Saç dökülmesi problemi erkeklerde daha sık görülüyor. Ama hem erkek hem de kadınları çok etkileyen bir durum. Saç kaybına başta genetik yatkınlıklar olmakla birlikte, hormonal, aşırı androjen miktarı (erkek tipi saç dökülmesi), gebelik, menopoz dönemi, tiroit hastalıkları, şeker hastalığı, beslenme bozuklukları, aşırı kilo değişimi, kronik hastalıklar, saça uygulanan mekanik ve kimyasal işlemlerin sebep olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca saç kıran, mantar hastalıkları gibi saçlı derinin primer hastalıkları da bu konuda etkilidir. Saç dökülmesinin tedavisi, öncelikle doğru teşhisi gerektirir. Bu yüzden saç dökülmesi ve seyrelmesi şikayeti olan herkes öncelikle bir dermatoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir. Saç dökülmesi ve saç kalitesindeki değişimin tedavisine yönelik yaklaşımda, öncelikle nedene yönelik eksikliklerin giderilmesi ve aşırı hormonal aktivitenin engellenmesine yönelik çeşitli tedavi modelleri arasında 'saç mezoterapisi' parlayan bir yıldız olarak yerini almıştır" dedi.

Saç mezoterapisi ile saç gelişimi için önemli vitaminler, aminoasit ve minerallerle hazırlanan özel kokteyllerin direkt kıl köklerine iletildiğini belirten Ünlüistik, "Damar düzenleyici ajanların etkisiyle kılların daha iyi beslenmesi ve gelişmesi sağlanmakta ve androjenleri nötralize edici ajanlarla kılların minyatürizasyonu engellenebilmektedir. Mezoterapi, potansiyel olarak saç ekimine alternatiftir ve saç ekimine olan gerekliliği ortadan kaldırabilir. Saç mezoterapisi, saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini artırmak ve yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmek için belli periyotlarla saçlı deriye uygulanan bir tedavi şeklidir. Mezoterapinin birçok ülkede uygulanıyor olması, her gün binlerce doktorun hastalarına uygulaması, yararlı bir yöntem olduğunun en güçlü delilidir. Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü, yan etki riski olmaksızın ağızdan ilaç takviyesine gerek kalmadan, sorunlu bölgenin direkt tedavisi ile etkili sonuçlar alınmasıdır. Saç mezoterapisinin hem erkeklerde hem de kadınlarda yeniden saç gelişimi üzerinde olumlu etkileri görülmüştür. Genellikle daha ilk seanslarda saç dökülmesi durmakta ve yeni saç çıkımı sağlanabilmektedir. Ancak saçların kalıcılığı açısından devamlılık gereklidir. Başlangıçta sık seanslar gerekebilmekle beraber, idame tedavilerde uygulama aralığı uzamaktadır. Uzman ellerde deri dezenfeksiyonuna dikkat edildiği ve uygun formülasyonlar kullanıldığı takdirde oldukça güvenli ve etkili bir yöntemdir" diye konuştu.

Kaynak: İHA