Madımak Dosyasını Zirve Davasının Savcısı Soruşturacak

Sivas’ta görülen "CMK 250.madde" kapsamındaki davaların Malatya Adliyesine bağlanmasıyla Erzurum’dan Malatya’ya gönderilen Sivas olaylarına ait soruşturmayı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy yürütecek.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla Sivas Adliyesi tarafından yürütülen "CMK 250. madde" kapsamındaki soruşturma ve davalar Malatya Adliyesine bağlanmıştı. Karar üzerine daha önce Sivas'ın bağlı bulunduğu Erzurum Adliyesi CMK 250. maddeyle görevli birimde bulunan 150 soruşturma dosyası da Malatya'ya gönderilmişti. Bunlar arasında bulunan Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin soruşturma 16 Mart’ta Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından soruşturma için Zirve Yayınevi dosyasını da yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy’un görevlendirildiği öğrenildi. Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekilliğinden gelen klasörleri incelemeye başlayan Özel Yetkili Savcı Aksoy, soruşturma kapsamında örgüt bağlantısı da dahil olmak üzere olaya adı karışan kişileri de araştıracak. 2009'da Sivas Emniyet Müdürlüğüne başvuran bir gizli tanığın ifadeleri üzerine Erzurum'da açılan soruşturmada terör örgütünün izine rastlanmıştı.

Madımak Oteli önündeki kalabalığın içinde 4 terörist tespit edilmişti. Olayla bağlantılı oldukları iddia edilen teröristlerin Sivas'ta alevi sünni çatışması çıkarmak için faaliyet yürüttükleri belirlenmişti. Madımak'ta yaşanan vahşetten hemen 3 gün sonra da Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde camideki 29 vatandaş kurşuna dizilmişti .