Cumhurbaşkan Gül'ün Hollanda Ziyareti

Hollanda ziyaretinin son gününde Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe Beatrix ile Bonnefanten Müzesi'nde Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu Sergisi'nin açılışını yaptı.

Botanik Fuarı'nı ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Başbayan Gül ve Kraliçe Beatrix ile Limburg Bölge Valisi Theo Bovens'in onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı.

Venlo'dan 75 kilometre uzaklıktaki Maastricht kentine karayoluyla giden Cumhurbaşkanı Gül, Bayan Gül ve Kraliçe Beatrix, Mass Nehri üzerindeki köprüden bando eşliğinde yürüyerek geçti ve buradan Vali Konağı'na gitti.

Öğle yemeğinden sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Kraliçe Beatrix ile Bonnefanten Müzesi'nde Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

TÜRK VATANDAŞLARLA SOHBET
Bonnefanten Müzesi'ne gelişinde Cumhurbaşkanı Gül ve Hollanda Kraliçesi Beatrix'i, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Müze Direktörü Stijn Huijts karşıladı. Bonnefanten Müzesi'nden çıkışında kendisini bekleyen Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Gül'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kraliçe Beatrix, Maastricht Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Gül'ü resmi törenle uğurladı. Törenin ardından Kraliçe Beatrix, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül ile birlikte havaalanına gitti. Gül çifti ve Türk heyetini taşıyan uçak, buradan Türkiye'ye hareket etti .
Kaynak: İHA