25 Öğrencinin, Performans Ödevi Kapsamında Yazdığı Şiirler Kitapta Toplandı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde 25 öğrencinin, performans ödevi kapsamında yazdığı şiirler kitapta toplandı.

Alacakaya İlköğretim Okulu'nda görevli sınıf öğretmeni Eren Aytan, eğitim verdiği 3-B sınıfında 25 öğrencisinden performans ödevi olarak şiir yazmasını istedi. Her öğrencisine farklı konu başlıkları veren ve onlardan 2'şer şiir yazmalarını isteyen Aytan, verilen ödevleri toplayıp incelediği zaman güzel şiirlerin ortaya çıktığını fark etti.

Aytan, çocukların bu emeğini bir kitapta toplama düşüncesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balta ile paylaştı. Balta da konuyu Kaymakam Ulaş Akhan'a iletti.

Kaymakam Akhan'ın da düşünülen projeye olumlu bakmasının ardından öğretmen Aytan, eğitime gönül vermiş hayırseverlerden topladığı yardımlarla ilk etapta ''Alacakaya İlköğretim Okulu 3-B Şiir Kitabı' adlı eserden 200 adet bastırdı.

Sınıf öğretmeni Eren Aytan, yaptığı açıklamada, bastırılan kitapla birlikte öğrencilerin özgüven kazandıklarını ve yaptıkları bu özgün çalışmadan elde edilecek gelirin de yine öğrenciler için kullanılacağını aktardı.

Kitabın satışından kazanılacak paralarla öğrencilerin sinemaya ve kenttin tarihi yerlerine götüreceklerini ifade eden Aytan, talep olması halinde kitabın basımına devam edileceğini sözlerine ekledi.

3-B sınıfından Berfin Tunç'un babasına yazdığı şiir, dikkati çekti. ''Babam'' adlı şiir şöyle:

BABAM

Evimin direği, gözümün nuru,

Canım babam, şekerim benim.

Sana benzer çiçeklerin moru,

Canım babam şekerim benim.

Sen eve gelince huzur dolar,

Canım babam şekerim benim.

Sen gelmezsen gözüm yollarda kalır,

Canım babam şekerim benim.

İyi ki varsın, benimlesin,

Canım babam şekerim benim.

Senden ayrılığı Allah göstermesin,

Canım babam şekerim benim .
Kaynak: AA