Silifke Turizm Sezonuna Hazırlanıyor

Silifke İlçesinde Kaymakam Fatih Damatlar başkanlığında turizm koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, yaz sezonu öncesi hazırlıkların tamamlanması, tarihi ve turistik yerlerin korunması ile geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması konuları görüşüldü.

Toplantıda, ilçedeki turizm alanlarını ziyaret eden turist sayısı hakkında bilgi veren Müze Müdürü İlhame Öztürk, Silifke şehir merkezi ve ilçe sınırları içerisinde bulunan ören yerlerini 2011 yılı içerisinde 505 bin 363 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini, buradan toplam 539 bin 369 TL bilet geliri elde edildiğini kaydetti.

Öztürk, şunları kaydetti:

''Silifke Müzesini 2010 yılında 4 bin 62, 2011 yılında ise 6 bin 669 kişi ziyaret etmiş olup, turizm ve tanıtım alanındaki çalışmalarını Silifke en iyi şekilde yürütmektedir. Turizm bölgesi olan ilçemiz sınırları içerisinde devam eden alt yapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve inşaat faaliyetlerinin 30 Nisan-31 Ekim tarihleri olan turizm sezonu dışında tamamlanması ve turistlerin rahatsız edilmemesi konusunda hassasiyet gösterilmesi sağlanmaktadır. Bunun yanında Mersin ilinin toplam belgeli yatak kapasitesinin beşte biri, ayrıca ilimizin en önemli ve en çok ziyaret edilen ören yerleri de Silifke sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçemizi ve ilçemizde ki ören yerlerinin geçen yıllara hesaplamasını yapacak olursak 2009 yılında 208 bin 683 kişi, 2010 yılında 212 bin 834 kişi, 2011 yılında 505 bin 363 kişi ziyaret etmiş olup, toplam 539 bin 369 TL bilet geliri elde edilmiştir. Silifke-nin turizm alanındaki tanıtım çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, yerel yönetimlerinde desteğiyle bu sayıyı 2012 yılında daha yüksek bir seviyeye çıkarmanın gayretini göstereceğiz.''

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da, turizmin gelir getirici bir sektör olarak toplumsal hayattaki yerini en etkili bir şekilde alması gerektiğine belirterek, ''Turizm sezonundan faydalanan ve ilçe merkezinde faaliyet gösteren turizmciler, belediyeler, dernekler, esnaflar ve firmalar yaz sezonu süresince duyarlı davranmalıdırlar. Yerli ve yabancı turistlere, ilçemizi ve ören yerlerini gezmeye gelen turistlere yardımcı olmalıdırlar'' dedi.

Silifke ve yöresinin tanıtılacak çok yönü olduğunu ifade eden Damatlar, ''Silifke, Mersin ilinin turizm merkezini oluşturmaktadır. Tarihi, kültürü, denizi, güneşi ve kumu ile ayrı bir öneme ve değere sahiptir. Sezon öncesi yaptığımız toplantılarla, yaz turizmine en iyi şekilde hazırlanmalıyız'' dedi.

Toplantıya, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Müze Müdürü İlhame Öztürk, Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, Akdere Belediye Başkanı Şahin Akış, Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Sivil Toplum kuruluşları, Oda başkanları ve Turizm Acenta yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA