Şereflikoçhisar'da Kırılan Ağaç Dalının Üzerine Düştüğü Kadın Ağır Yaralandı

Şereflikoçhisar'da fırtına nedeniyle kırılan ağaç dalının altında kalan kadın ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mustafacık Mahallesi'nde, şiddetli fırtına nedeniyle ağaçtan kopan bir parça, yoldan geçen Döndü Koçak'ın üzerine düştü. Yaralanan Koçak, Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan TOKİ İlköğretim Okulunun çatısı da rüzgar nedeniyle uçtu. Çatıdan kopan parçalarının üzerine düştüğü yaklaşık 400 metre mesafedeki park halinde bulunan iki araçta maddi hasar meydana geldi.

İlçe merkezindeki ağaçların şiddetli rüzgar nedeniyle dallarının kırıldığı görülürken, Ankara Caddesi'ndeki bir binanın çatısındaki kiremitler de yola düştü. Cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

-Beypazarı-

Yukarı Sanayi Sitesi'nde tahta kasa yapan bir fabrikanın bahçesinde tomrukların tutuşması nedeniyle yangın çıktı. Yangında, tomrukların yanı sıra bahçedeki bir servis otobüsü de tamamen yandı.

Fabrikanın yanındaki karoser üretim atölyesine de sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

-Çubuk-

İlçede şiddetli rüzgar nedeniyle Güldarpı Mahallesi'nde seraların yıkılmasına ve naylonlarının zarar görmesine neden oldu, bazı bölgelerde küçük hortumlar oluştu.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, fırtına ile ilgili uyarı ve anonsların yapıldığını, ekiplerin ilçe genelinde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirterek, ''Oluşturduğumuz ekipler ilçe genelinde inceleme yapıyorlar. Şu ana kadar büyük bir hasar yok ancak fırtına halen devam ediyor'' dedi.

-Nallıhan-

Fırtına nedeniyle Atatürk Mahallesi Madenciler Sitesi'nde bulunan Tatbikat Camisi'nin minaresi yıkıldı ve bazı binaların çatıları uçtu. Belediye Başkanı Adan Okur, ilçede fırtına nedeniyle elektrik tellerinin koptuğunu ve değişik mahallelerde birçok evin çatısının uçtuğunu söyledi.

Okur, fırtına dolayısıyla belediye garajının da çatısının uçtuğunu bildirdi .
Kaynak: AA