Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda ''turizm Paneli''

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Meslek Yüksekokulu'nda ''Turizm Paneli'' düzenlendi.

Trendy Otelleri Kalite Sistemleri ve Yiyecek İçecek Koordinatörü Hamza Yalçın'ın yönettiği panelde, Royal Atlantis Otelleri Genel Müdürü Servet Genç, İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Başkanı Talat Kandil ve Öger Tur Manavgat Side Bölge Müdürü Kemal Akyıldız öğrencilere sektörle ilgili bilgi verdi.

Royal Atlantis Otelleri Genel Müdürü Servet Genç burada yaptığı konuşmada turizm de istihdam edilen personelin yüzde 4'nün fakülte, yüzde 17'sinin yüksekokul, yüzde 34'nün orta veya lise, yüzde 45'nin ise ilkokul mezunu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizmde ciddi sorunları olduğunu, bunların başında da eğitimli personel eksikliği geldiğini kaydeden Genç, eğitimli insanların turizm sektöründe yer alması için önemli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.

İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Başkanı Talat Kandil ise Türk turizmin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, ''Devletimizin 2023 vizyonu için turizmde öngörüsü 68 milyon turist, gelir ise 50 milyar dolardır. Turizmde lider olmak ve hedeflere ulaşmak için ise kalifiye personele ihtiyacımız var'' dedi.

Öger Tur Manavgat Side Bölge Müdürü Kemal Akyıldız de turizm bölgelerinde her yıl inşaatların daha da çok arttığını belirterek, bunun turizmi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Akyıldız, ''İnşaatlar turistlerde ciddi sıkıntılar yol açmakta ve bu konuda şikayetler alıyoruz. İnşaatlardan dolayı önümüzdeki yıllarda Nisan ayını kaybedebiliriz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından panelistler öğrencilerin sorularını yanıtladı .
Kaynak: AA