Madencilik Sektörünün Nabzı Sivas’ta Atıyor

'Maden Kenti Sivas Zirvesi' yoğun bir katılımla başladı.

Madencilik Sektörünün Nabzı Sivas’ta Atıyor
Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 3 gün sürecek sempozyuma ilişkin bilgi veren Vali Yardımcısı İsmail Koşum, 7 oturumda 32 sunum yapılacağını, sonuçların düzenlenecek panelle değerlendirileceğini söyledi.

Türkiye'nin maden sektörüne ilişkin durum değerlendirmesi yapmak için gerçekleştirilen zirve Sivas'ta başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım oda olarak kente yatırımcı beklediklerini belirterek, "Ama yatırımcıya gel dememiz için elimizde neyin olduğunu bilimsel olarak bilmemiz gerekir. Bu toplantı bunun için çok önemli. Toplantıyı da geleneksel hale getirmek istiyoruz.” dedi.

Toplantıya katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen de 3 gün sürecek zirve boyunca Türkiye’de önemli bir etkinliği hep beraber gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çimen, “Bir taraftan Türkiye’nin madencilik sektörüne bir bakış yapacağız. Vizyonel bir yaklaşımla Türkiye’nin madencilik sektörünün ülkenin gelişmesindeki rolünü tartışacağız. Fakat bu büyük fotoğrafın yanında Sivas’ta madencilik yapan madencilerimizin sorunlarıyla ilgileneceğiz. Onların sorun ve sıkıntılarına hep beraberce değinme fırsatı bulacağız.” şeklinde konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Nursuna Memecan ise özellikle bu toplantıda Sivas’ın maden kaynaklarıyla ilgili yer altı zenginlikleriyle ilgili bilgilenmek istediğini söyledi.

Memecan, “Bunların değerlendirilmesi, katma değer katılarak ülkeye yararlı hale getirilmesi ve Sivaslıya gelir kaynağı olması için ben aktif olarak ne yapabilirim bunu belirlemek için bu toplantıda bulunmak istedim.” şeklinde konuştu.

Sempozyumun açılışında son konuşmacı Vali Ali Kolat oldu. Sivas'ın maden sektöründeki yerine işaret eden Kolat, kentin en önemli gelir kaynaklarından birinin ise tarım sektörü olduğunu vurguladı. Sivas’ın yüzde 65’inin tarım sektörüyle geçimini sağladığını belirten Vali Kolat, "Maden sektörü açısından da Sivas çok önemli bir potansiyele sahiptir. Sizler bunun farkındasınız. Sivas’ta 800’e yakın arama ruhsatı, 300’ün üzerinde de işletme ruhsatı vardır. Bu özellikleri ile Sivas madencilik bakımından ilk 5’e girmektedir." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın da bir konuşma yaptığı sempozyum, üç gün sürecek .