Eyalet Başbakan'ı Sema Gösterisi İzledi

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan'ı Volker Bouffier, Bursa'da, Karabaş-i Veli Tekkesi'nde düzenlenen sema gösterisini izledi.

Üç günlük Türkiye gezisi kapsamında, eşi Ursula Bouffier ile dün Bursa'ya gelen ve beraberindeki heyetle sema gösterisini izleyen Başbakan Bouffier, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bouffier, semazenler hakkında çok sayıda kitap okuduğunu ve detaylı bilgiye sahip olduğunu, ancak bugüne kadar sema gösterisi izleme fırsatı olmadığını söyledi.

Burada izlediği sema gösterisinin kendisi için çok güzel bir anı olduğunu ve kalıntılarının çok uzun yıllar süreceğini ifade eden Bouffier, semadan çok etkilendiklerini vurguladı. Bouffier, şöyle konuştu:

''Tanrıya olan bu mistik yükseliş bizim için yabancılar için aslında çok değişik bir olay. O nedenle biz bunu çok özenle ve dikkatle izledik. Bizde hatırası, çok uzun yıllar unutulmayacak. Hepimiz için aslında tek bir soru var; 'tanrının yolu neresidir ve nasıl gidilir-'. Ayrıca burası çok önemli bir merkez, yüzyıllarca geçmişi olan bir bina. Hatıraların olduğu bir yer ve burada tanrıya olan bir yükselişi izledik. Tabii 'bu geçmişten gelen bir geleneğin 21. yüzyıldaki değerlendirmesi ne olacak, 21. yüzyılda bu yolda nasıl gidilecek-' Onu kendimize sormamız gerekiyor. Biz hatıralarımızdan çıkmayacak bir gece yaşadık.''

Bouffier, gösteriyi zaman zaman cep telefonu ile çekim yaparak kaydetti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da katıldığı gösterinin ardından Başbakan Bouffier'e, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay tarafından kitap hediye edildi .
Kaynak: AA