Altan: Türkiye’de 12 Milyon İnsanımız Kayıt Dışı Çalışıyor

Gazeteci Yazar Mehmet Altan, "Türkiye’de 24 milyon insanımız çalışıyor, 12 milyonu maalesef kayıt dışı" dedi.

Altan: Türkiye’de 12 Milyon İnsanımız Kayıt Dışı Çalışıyor
Altan, Sinop Üniversitesi'nin davetli olarak geldiği Halk Eğitim Merkezi salonunda 'Küresel Vicdan' konulu söyleşiye katıldı.

Programı Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi Rektörü Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, kurum müdürleri ve salonu dolduran vatandaşlar izledi. Avrupa Birliği'nin iş kazalarını önlemek için Türkiye'ye önerdiği yasalar olduğunu hatırlatan Mehmet Altan, "Ancak bu yasaları bizler bir türlü çıkartamıyoruz. Yasalar çıkartılırsa maliyet yükselecek ve ihracat yapamayacağız gibi bir anlayış var. Avrupa Birliği'nin ölümlü kazalarından 7 kat fazla insanımız ölüyor. 24 milyon insanımız çalışıyor fakat sadece 12 milyonu kayıtlı. Diğer 12 milyona bir şey olduğu zaman maalesef kayıtlarda yok. Örnek vermek gerekirse, İstanbul Esenyurt'ta yanarak hayatlarını kaybeden insanlarımız. Bu insanlar maalesef öldükten sonra kayıt altına alındı" şeklinde konuştu.

Altan, vicdanlar harekete geçtiğinde, bu ölümlerin temelinde bir cinayet ekonomisi olduğunu göreceklerini belirterek, "Türkiye olumlu bir dönüşüm sergiliyor, bir yandan da bu ölümleri görmezden gelen ve gittikçe duyarsızlaşan, negatif bir muhalefet sayan garip algılayış var. Uluslararası çalışma örgütünde Türkiye maalesef kara listede yer alıyor. Bu yasaları sanki kasten çıkartmıyoruz” diye konuştu.