TÜTEV Makina Mühendisleriyle Bir Araya Geldi

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Erzurum Şubesi yönetimi, sektörel buluşmalar kapsamında makina mühendisleriyle bir araya geldi.

TÜTEV Şube Başkanlığı'na yeni seçilen İnşaat Mühendisi Yusuf Güngör, sektörel sorun ve çözüm odaklı toplantıların ikincisini makina mühendisleriyle Palan Otel'de gerçekleştirdi. Makine mühendislerinin etkin sivil toplum örgütü olabilmesi için dernekleşmelerinin gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Kamuda görevli makina mühendisleri karşılaştıkları idari sorunları dile getirerek, çözüm noktasında destek istedi. Özel sektörde çalışan mühendisler ise mesleki ve sosyal birlikteliğin üst seviyeye çıkartılmasını talep etti.TÜTEV Şube Başkanı Yakup Güngör, Makina Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilciliği'nin şube olması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Makine mühendislerinin sosyal yaşamda önemli bir güç olduğunu ve bunun kamuoyuna pozitif yansımasına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Güngör, 'TÜTEV olarak makine mühendislerinin güçlü ve etkin bir dernek çatısı altında birleşmesini arzu ediyoruz. Eğitimli toplumsal bir güç olan makina mühendislerinin bilgi ve birikimlerini bütün alanlarda kullanmak istiyoruz. ' dedi.

Güngör, sektörel toplantılar sayesinde şehrin teknik sorunlarının da ortaya çıktığını belirterek, 'Sektörel toplantılar sonrasında şehrin sosyo- ekonomik kalkınmasına yönelik hazırlayacağımız raporu ilgili makamlara sunacağız. ' diye konuştu