Mehmet Metiner'İn Linç Olayı Açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kahta ilçesinde yaşanan linç olayının her aşamasında takipçisi olacağını söyledi.

Metiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, linç olayı ile ilgili olarak Kahta Kaymakamlık makamında Vali Ramazan Sodan, Kaymakam Metin Esen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erol Etlik ile Kahta'da meydana gelen taciz olayı ile meydana gelen olayla ilgili olarak değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirtti.

Metiner, şunları kaydetti:

''Gerçekleştirdiğimiz toplantıda Vali Ramazan Sodan'dan olayın soruşturulması ve halkımıza yanlış ve kusurlu davranan görevliler hakkında soruşturma açılması talebinde bulundum. Bir tek Kahtalı vatandaşımın haksız yere cop yemesini veya hakarete uğramasını asla kabul edemem. Kahta'da yaşanılan bu linç olayının her aşamada takipçisi olacağım.

İlçemde gecenin bir vaktinde mehter marşları eşliğinde polis panzerlerinin dolaştırılmasının kabul edilir bir tarafı ve izahı yoktur. Polisin o gece orantısız güç kullandığına dair iddialar var. Yapmış olduğum inceleme ve görüşmelerde ben de bu kanıya vardım. O yüzden sorumlular hakkında soruşturma açılmalı ve gereği yapılmalıdır.''

Metiner, Adıyaman'dan ayrılmadan önce Kahta halkı adına Valiliğe vermiş olduğu dilekçede ''Kahta'da linç olayı'' hakkında soruşturma talebinde bulunduğunu kaydetti.

Metiner, dilekçenin Valilik makamınca İçişleri Bakanlığı'na gönderileceğini, ayrıca konu ile ilgili geniş bilgileri bütün boyutları ile İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı'na bildirdiğini ifade etti.

Kaynak: AA