Çankaya, Doğa Sporlarının Merkezi Oluyor - Ankara

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Ankara, Bala ve Mogan Gölü üçgeninde gerçekleştireceği 'Çankaya'da Doğa Sporları Projesi'nde son aşamaya gelindi.

Çankaya, Doğa Sporlarının Merkezi Oluyor - Ankara
Yılsonunda tamamlanacak proje kapsamında, yamaç paraşütünden dağ bisikletine, kızaktan arazi araçları gezintisine kadar pek çok etkinlik yapılabilecek. Projeyle, bölgede yaşayanların ekonomik yaşama katılımı da sağlanacak. Proje kapsamında yılın başından bu yana çeşitli ekolojik ürünlerden marmelat yapan yöre halkı, toplantıyı ilgiyle izledi. Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen toplantıda projenin sadece köylünün değil aynı zamanda Ankaralının da ufkunu açacağınıbelirtti.

Yeni toplumcu belediyecilik anlayışlarının temel öğelerinden birinin 'beraber yapmak' olduğunu ifade eden Tanık, "Bölgede yaşayan köylüye yol açabilmek en büyük hedefimiz. Gerisini zaten kendileri halledecektir" dedi.

Söz konusu projenin kentle kırsalın barışması projesi olduğunu vurgulayan Tanık, "Belediyemizin mütevazı imkanlarıyla köylünün gücünü bir araya getirdik. Kırsalın zenginleşmesi kentin güvenli beslenmesi için de önemli. Yoksul kesimde istihdam sağlarken, kentlinin de sağlıklı beslenmesine hizmet edeceğimizi umuyoruz" diye konuştu.

Toplantıda hazır bulunan, Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Nevzat Uğurel, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüdaverdi Gedik, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da, projenin bölge halkına istihdam sağlaması ve Ankaralıya yeni aktivite olanakları sağlaması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Çankaya ilçesinin Karahasanlı, Akarlar, Evciler, Kömürcü, Tohumlar, Çavuşlu, Yaylaköy, Yakupadbal ve Karataş kırsal mahallelerinde gerçekleşecek proje ile, bölgede yamaç paraşütü alanı, kızak, bisiklet, arazi araçları ve yürüyüş parkurları düzenlemeleri yapılacak. Ankara il merkezine 35 kilometre uzaklıkta Tohumlar Mahallesi'ndeki yamaç paraşütü eğitimi yarışmaları ve uzun mesafe termal uçuşları yapmaya elverişli alanın düzenlenmesiyle, bölgede yamaç paraşütü yapan pilot sayısı arttırılacak.

Bölgeye gelen turistlere, bozkırın, bitki ve hayvan çeşitliliğinin, yöresel kültürel özelliklerini aktarabilecek genç rehberler yetiştirilerek istihdamları sağlanacak. Çiftçi kadınlara ise, yerel gıda ürünlerini hijyen koşullara dikkat ederek üretip sunabilme yeterliliği kazandırılacak.

İki ayrı noktada kaliteli ve hijyenik hizmet veren köy kahvaltı salonu ve mola yerleri oluşturularak, doğa sporları için bölgeye gelen turistlerin yeme içme ve dinlenme ihtiyaçları karşılanacak .
Kaynak: İHA