ABD Başkanlık Seçimleri İstanbul'da Masaya Yatırıldı

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in ev sahipliğinde İstanbul'da toplanan Boston Üniversitesi mezunları, ABD Başkanlık Seçimleri'ni ele alarak tartıştı.

Tüm dünyanın 2012 gündeminde önemli bir yeri bulunan ABD Başkanlık Seçimleri, Boston Üniversitesi tarafından İstanbul'da düzenlenen panelde tartışıldı. Boston Üniversitesi mezunlarından Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in ev sahipliğinde düzenlenen, '2012 ABD Başkanlık Seçimleri: ABD'nin Küresel İlişkilerinde Ne Gibi Değişiklikler Yapacak? ' başlıklı panelde üniversitenin öğretim üyelerinin yanı sıra, mezunlar da söz alarak görüşlerini belirtti.

Boston Üniversitesi Fen Edebiyat FakültesiDekanı Prof. Dr. Virginia Sapiro ve Boston Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Siyaset Bilimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Graham Wilson'ın konuşmacı olarak katıldıkları panelin ardından bir de resepsiyon verildi.

Toplam 500'ün üstünde üyesi ile Boston Üniversitesi'nin en büyük gruplarından birini oluşturan Türkiye'deki mezunlar, aralarındaki ilişkileri daha da güçlendirecek etkinlikleri organize etmeye devam etmeyi kararlaştırdı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Suzan Sabancı Dinçer, Avrupa ve ABD'de krizden çıkıştaki ağır işleyen sürecin, küresel ekonomiyi de olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, 'Bu nedenlerden dolayı, ABD Başkanlık Seçimleri ve sonuçları dünyamız açısından çok büyük önem taşımaktadır ' dedi.

Siyaset Psikolojisi, Politik Davranışlar ve Kamuoyu, Cinsiyet Politikaları, Feminizm ve Demokrasi Teorisi ve Yüksek Öğrenim alanlarında uzmanlığı bulunan Prof. Dr. Virginia Sapiro, konuşmasında dünyanın, küresel ölçekte çok önemli siyasal ve ekonomik sorunlar içinden geçmekte olduğunu ifade etti

Amerikan Siyaseti, Karşılaştırmalı Siyaset, iş dünyası ve hükümet ilişkileri gibi konularda uzmanlaşan Prof. Dr. Graham Wilson da konuşmasında, küreselleşmenin ekonomide sınırları çoktan kaldırdığına işaret ederek, yeni dönemde, iş dünyasının politika ile daha yakın ilişki içinde olmak zorunda kalacağını vurguladı. Wilson, bu çerçevede, iş dünyası ile bürokratlar ve politikacılar arasındaki ilişkilerin de büyük önem kazanacağını da ifade etti
Kaynak: İHA