Uşak Üniversitesi’nde Köy Enstitüleri Konulu Söyleşi Düzenlendi

Uşak Üniversitesi’nde ‘Köy Enstitüsü Ruhu ve Bu Ruhun İlköğretmen Okullarına Yansımasından Bir Kesit’ adlı söyleşi düzenlendi.

Uşak Üniversitesi’nde Köy Enstitüleri Konulu Söyleşi Düzenlendi
Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak İstanbul Uşaklılar Derneği Başkanı Avukat Mehmet Turgut katıldı.

Mehmet Turgut, Köy Enstitüleri hakkında bilgi yaptığı değerlendirmede Köy Enstitülerinden mezun olan öğretmenlerin tayin oldukları köylerde sadece okuma ve yazma öğretmek için değil köylüyü eğitmek için çalıştığını iddia etti. Turgut “ 17 Nisan 1940 tarihinde kurulan Köy Enstitüleri’nin amacı Türkiye’de okulsuz köy, öğretmensiz okul kalmaması ve milli ileri bir toplum oluşturmaktı” dedi.

Köy Enstitülerinde kültür dersleri, ziraat dersleri ve teknik dersler ile sanat ve spor öğrenerek yetişen öğrencilerin tam donanımlı olarak mezun olduğunu da savunan Mehmet Turgut, “O dönem yetişen öğretmenler Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yerde görev yaptı” dedi.

Mehmet Turgut’un konuşmasının ardından Prof. Dr. Cemalettin Göbelez yönetimindeki Uşak Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri mini bir konser verdi. Söyleşiye YÖK Eski Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Çelebioğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin sonunda Rektör Çelik, katılımcılara plaket takdim etti .
Kaynak: İHA