Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü’nden “tuz ve Yüksek Tansiyon” Projesi…

Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü öğrencileri “Tuz ve Yüksek Tansiyon” projesi kapsamında Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler.Öğrenciler hasta ve hasta yakınlarını dağıttıkları broşürlerle bilgilendirdi.

Mecidiye İlköğretim Okulu Sağlık Kulübü’nden “tuz ve Yüksek Tansiyon” Projesi…
Hasta ziyaretlerinde öğrencilere Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Fazlı Erdoğan da eşlik ederken yapılan bu çalışmadan mutluluk duyduğunu ve toplumumuzun sağlık konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Mecidiye İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Ateşoğulları ve sağlık kulübü koordinatörü Murat Yağanoğlu projenin Erzurum halkına istenilen düzeyde ulaşıldığını ve proje ile ilgili olumlu dönütler alındığını dile getirdiler. Bölge Eğitim Araştırma Hastahanesi yetkilileri projeye destek vererek tuz kullanımı ile ilgili hastaları bilinçlendirme konusunda daha fazla duyarlılık göstereceklerini dile getirdiler.

Tuzluk kostümü giyen öğrenciler yüksek tansiyon hastalarına “beni fazla döktüğünüz için burada yatıyorsunuz” diyerek espri yapıp tuzun az kullanılması konusunda hastaları uyardılar.

Ziyaret sonunda Mecidiye İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri Bölge Eğitim Araştırma Hastahanesi Başhekimi Prof.Dr.Fazlı Erdoğan’a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler .
Kaynak: İHA