Gülbahar Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Muş’un Varto ilçesinde baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen ve çeşitli yemeklerde kullanılan yöresel 'Gülbahar' bitkisi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Gülbahar Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı
Varto’da işsiz gençler dağlardan topladıkları bitkileri satarak ekmek paralarını çıkarmaya gayret ediyorlar. Bu yıl kar yağışının fazla olduğu Varto’da bolca bulunan Gülbahar bitkisini müşterilerine sunan seyyar satıcılar, satışlarının iyi olduğunu söylediler. Seyyar satıcı İrfan Karakaş, Gülbahar otunu Bingöl iline bağlı Solhan ilçesinden getirdiklerini ve bu bitkinin yörede birçok yemekte kullanıldığını belirtti.

Bitkinin kilosunu 3 TL’ye sattığını ifade eden Karakaş; “Gülbahar bitkisini ilk olarak ben getirip ve satıyorum. Özellikle bu hususta benim özel müşterilerim vardır. Gelir beni arar Gülbahar bitkisini alır. Bu bitkinin sac ekmeği yapılır, çorbası ve ayrıca bulgur karışımı ve diğer yemek çeşitlerinde kullanılır. Müşterilerim duyduğu andan itibaren benden bunu alıyor. Allah'a çok şükür çocuklarımın nafakasını çıkarıyorum” dedi.

Mehmet Akçiçek isimli vatandaş ise, Gülbahar otunu her ilkbahar mevsiminde özlemle beklediklerini söyledi.

Bu otun yörede çok sevildiğini anlatan Akçiçek, bu otla yapılan çorba ve hamur işlerinin çok lezzetli olduğunu belirtti .
Kaynak: İHA