Almanya'daki Cinayet Davasında Bin Euro Para Cezası Karşılığında Tahliye

Berlin Eyalet Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Almanya'da öldürülen dövme (tattoo) ve piercing sanatçısı olan Avusturyalı Raoul S.'nin katil zanlılarından Lara S.'nin, daha önceden sabıka kaydı bulunmadığını göz önünde bulundurarak Berlin'de bir Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmek üzere bin Euro para cezası karşılığı tahliyesine karar verdi.

Geçtiğimiz yıl Almanya'da öldürülen Dövme (Tattoo) ve Takı Takma (Piercing) sanatçısı olan 31 yaşındaki Avusturyalı Raoul S.'nin katil zanlısı olan James S. (30) ve kız arkadaşı Lara S.'nin (22) davası Berlin Eyalet Mahkemesi'nde başladı.

Geçtiğimiz yıl 6 Temmuz ayında sanık James S'nin kız arkadaşının dairesinde meydana gelen olay hakkında bilgi verilmezken olayın aşırı alkol ve kıskançlıktan işlendiği öğrenildi.

Berlin Eyalet Mahkemesi'nde bugün başlayan duruşmada katil zanlısı olan James S.'nin (30) kız arkadaşı olan Lara S.'nin (22) daha önce sabıka kaydı bulunmadığı gerekçesi ile Berlin'de bir Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmek üzere bin Euro para cezası karşılığı tahliyesine karar verildi.

Bu karara tepki gösteren Avusturyalı Raoul S.'nin ailesi mahkemenin verdiği kararın adaleti yansıtmadığını belirterek derin çok içinde olduklarını belirtti.

Mahkeme sonrası açıklamalarda bulunan Berlin Eyalet Mahkemesi sözcüsü Tobias Kaehne, "New York doğumlu James S. cinayet ve işkenceden yargılanıyor. İki sanık hakkında dava açılmıştı ancak yalnızca James S cinayetle suçlanıyor. Dövme sanatçısının James S. tarafından balta ile zalimce öldürüldüğünü biliyoruz. Kız arkadaşı Lara S.'nin de cesedi ortadan kaldırmak için James S'ye yardım ve yataklıkta bulunduğu savcı iddiaları arasında. Müebbet hapse mahkum edilebilcek olan James S'nin cinayet saatinde aşırıalkollü olması nedeni göz önünde bulundurularak müebbet cezasının iptali mümkün olabilir" dedi.

James S.ve kız arkadaşı Lara S.'nin avukatı Mirco Röhder, "Müvekkilim cinayetle suçlanıyor. Kurban 30 yaşında Avusturyalı bir adam. Her iki adamda aşırı derecede alkollü ve aralarında bir kavga çıktığı aşikar. Cumhuriyet Savcılığı müvekkilimi birinci derece cinayetle suçluyor ancak bu durum müvekkilimin alkollü olması ile ele alınmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA