TBMM Başkanı Çiçek'ten Ağrı'nın Kurtuluş Yıl Dönümüne Kutlama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutladı.

TBMM Başkanı Çiçek'ten Ağrı'nın Kurtuluş Yıl Dönümüne Kutlama
Cemil Çiçek, yayımladığı mesajında tarihin değişik dönemlerinde düşman işgaline uğrayan Ağrı'nın Birinci Dünya Savaşı'nın en şiddetli çarpışmalarının yapıldığı 1915 yılında yeniden Rus kuvvetleri tarafından istila edildiğine vurgu yaptı.

Çiçek, "İşgal edildiği tarihte Doğubeyazıt'a bağlı bir ilçe olan Ağrı ilimiz, Ekim 1917'deki Bolşevik ihtilalinin ardından Rusların geri çekilmesi üzerine, bu sefer de Ermeni kuvvetleri tarafından işgal edilmiştir. Kısa süren Ermeni işgali sırasında büyük acılar yaşayan Ağrı vilayetimiz, 15 Nisan 1918 tarihinde 3. Ordu'ya bağlı birliklerin ileri harekâtıyla yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Anadolu'nun Kafkaslara ve Asya'ya açılan kapısı olan Ağrı vilayetimizin kurtuluşunun 94'üncü yılını kutluyorum. Anadolu'nun zirvesi olan güzide vilayetimize bir daha düşman ayağı basmamasını diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı .