Erzurum'da Besiciler Et Entegre Tesisinden Umutlu

Erzurum'da kurulacak olan et entegre tesisi, besicileri de umutlandırdı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 600 bin büyükbaş hayvan varlığıyla ülke sıralamasında birinci sırada yer alan Erzurum'a yeni et entegre tesislerinin kurulacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye'nin en modern et entegre tesisinin 24 Nisan günü ihalesinin yapıldıktan sonra 2013 yılında hizmete gireceğini ifade ederek, tesisin hizmete girmesiyle birlikte Ankara'nın doğusundaki bütün illerin büyük ve küçükbaş hayvanların burada kesileceğini vurguladı.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu da Büyükşehir Belediyesi ile EBK arasında yapılan anlaşma gereği hayata geçirilecek et entegre tesisinin Erzurum için şans olduğunu belirterek, et entegre tesislerinin hizmete girmesiyle hem yetiştiricilerin hem de vatandaşın kaliteli hizmet alacağını ifade etti.

Erzurum'un hizmete girecek olan et entegre tesisleriyle ülkenin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olacağının vurgulayan Hınıslıoğlu, şunları kaydetti:

''Çünkü modern et entegre tesislerine sahip illerin kalkınmasında hayvancılık lokomotif güçtür. Ticaret Borsası olarak yapılacak yeni tesisleri önemsiyoruz. Ülke, bölge ve ilimiz hayvancılığına önemli katkı sağlayacaktır. Besici hayvanını gerçek değeri üzerinden satacak ve süt, dericilik gibi yan sanayi de ivme kazanacaktır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile EBK arasında imzalanan protokole göre yapılacak olan et entegre tesisi, besi üreticilerine umut kapısı olmuştur.''

Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar ise tesisin şehrin ekonomisine katma değer kazandıracağını vurgulayarak, çiftçi ve besicilerin kazancının cebinde kalacağının altını çizdi.

Doğu Anadolu Besiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı da 1957'de hizmete giren Erzurum EBK'nın ekonomik ömrünü tamamladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Maalesef EBK'lar teknolojilerini yenileyemediği için büyük firmalarla rekabet edemedi. Büyükşehir Belediyesinin yaptırıp EBK'ye devredeceği tesisler sayesinde besici ve çiftçinin malı para edecek. Besici kazanacak. Bölge insanı ve Türkiye kazanacak. Çünkü EBK çiftçi ve besicilerin lehinde önemli bir denge unsuru.' '
Kaynak: AA