Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Bursa'da

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi 13 milletvekilini kabul etti.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Bursa'da

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Türkiye´de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Ortak Programı çerçevesinde üçüncü duraklarının Bursa olduğunu belirtti.

Türkiye´de cinsiyet eşitliğine yönelik elverişli ortamın sağlanmasına yönelik çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Gönül, "24 Kasım´da İstanbul´da başlattığımız bu yolculukta Mardin´in ardından Bursa üçüncü durağımız oldu. Buradaki programımızdan sonra sırasıyla Tokat, Malatya ve Balıkesir´de çeşitli toplantılarımız olacak. Bu toplantılar sürüp gidecek. Hedefimiz toplumda cinsiyet eşitliğine yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasıdır. Olayı sivil toplum örgütleri boyutuna da çekerek, bir eylem planı oluşturmak istiyoruz." dedi.

Başkan Altepe´yi ziyaret etmeden önce Bursa´nın Saitabat köyüne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve buradaki kadınların yapmış olduğu çalışmalardan çok etkilendiklerini anlatan Gönül, "Köy kadınlarının bizim Türkiye´de oturtmayı planladığımız sisteme bugünden ayak uydurması, açıkçası bizi heyecanlandırdı. Yapılan çalışmaların çok iyi birer örnek olacağı kanısındayız. Bunu kampanyamızda da kullanabiliriz." diye konuştu.

Bursa´nın kadın erkek eşitliği konusunda örnek illerden biri olduğunu söyleyen Başkan Altepe de Türkiye´de yerel gündem ve kent konseyi yapılanmasını sağlayan ilk ilin Bursa olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bugüne kadar kadınlarımızın bizden istediği hiçbir talebi geri çevirmedik. Yerel gündem ve kent konseyi bünyesinde kadın meclislerine, gençlik meclislerine ve çocuk meclislerine yer verdik. Bu meclisler vasıtasıyla, Bursa´nın herhangi mahallesinden herhangi ailesine kadar her türlü detayla ilgileniyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz."
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi´nin kadın çalışan oranının yüzde 70 olduğuna da değindi. Ziyarette Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Bursa İl Koordinatörü Burcu Üzümcüler de katılımcalara Bursa´da kadına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Başkan Recep Altepe, kadın vekillere varak işlemeli vazo ve tabak hediye etti .