Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişi Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 78 yıl önce gerçekleştirdiği Aliağa ziyareti, düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'ün Aliağa'ya Gelişi Kutlandı
Ziyaret anına tanık olan dönemin öğrencilerinin katıldığı etkinliği Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi organize etti. Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesi'nde bir araya gelen Muzaffer Örnek, Zeki Dönmez, Feride Özsoy, Muammer Balcı öğrenciler tarafından alkışlarla karşılandı ve çiçek verildi.

Yıllar önce oturdukları sıralarda yan yana gelen okulun ilk mezunları, anılarını paylaştı. Hüzün ve mutluluğun bir arada yaşandığı törene Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, ADD Şubesi Başkanı Nazan Keskin, yazar Cevat Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ile öğretmen, Öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Büyük heyecanla Atatürk’ün ziyareti sırasında yaşadıkları anları anlatan emekli öğretmen ve Atatürk İlköğretim Okulu eski müdürlerinden Muzaffer Örnek, “Ben o zaman 7 yaşında bir çocuktum. Büyükler önümüzü kapatmıştı, aralarından Atatürk’ü tam olarak göremedim. Buna çok üzülmüştüm” dedi.

Atatürk’ü görmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Feride Özsoy, “Öğretmenimiz bizi sıraya dizmişti. Atatürk’ün arabadan indiğini gördüm. Tam karşımda durdu ve beni sevdi. Yıllar sonra okulumu tekrar görmek ve o anları hatırlamaktan dolayı mutluyum” dedi.

Muammer Balcı da, hatıraları arasında ilk sırayı alan o anı hiç unutamadığını söyledi.

Balcı, “Ben de sıradaydım. Benim de yanıma yaklaşıp başımı okşadı. Hatırladığım bu kadar, çünkü çok küçüktük ve çok heyecanlanmıştık" diye konuştu.

Gözyaşları içerisinde anılarını anlatan okulun ilk mezunları, o anları tekrar yaşamayı çok istediklerini belirttiler. ADD'nin, okulun kayıt defterlerinden ilk kayıt numaralı sayfa örneklerini plaket olarak öğrencilere takdim etmesi sürpriz oldu. Plaketler verilirken, ilk günkü gibi okul numaralarını hatırlayan mezunlar alkışlandı .
Kaynak: İHA