Yangın, Afet ve Acil Kurtarma Konularında Eğitim Alan İtfaiye Personeli Tatbikat Yaptı

Şanlıurfa'da, yangın, afet ve acil kurtarma konularında eğitim alan itfaiye personeli tatbikat yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli eğitmenler, kentte görev yapan itfaiye personeline 15 günlük eğitim verdi.

Kursun son gününde İl Afet Koordinasyon Merkezi ve İtfaiye Müdürlüğü'nün bahçesindeki tatbikata katılan itfaiyeciler, öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu.

Senaryo gereği ilk olarak bir araçta meydana gelen yangına müdahale eden ekipler, köpüklü suyla yapılan müdahale sonrası yangını kısa sürede söndürdü.

Aynı bölgede meydana gelen trafik kazası sonucu araçta sıkışan yaralıya, 112 Acil Servis ekipleriyle birlikte müdahale eden itfaiye erleri, kaza kırım makineleriyle yapılan çalışmanın ardından yaralıyı çıkarıp, ambulansa ulaştırdı.

Tatbikatın son bölümünde çelik halat yardımıyla yüksek binalara iniş ve çıkış yapan ekipler, izleyenlerden alkış aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, her türlü afet ve yangına müdahale edebilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi.

Bu tür durumlarda önceliklerinin ''insan hayatı'' olduğunu vurgulayan Yücetepe, ''Bununla birlikte kurumsal kapasitemizi geliştirmek anlamında personelimizi sürekli eğitimlere alıyoruz. Stratejik planımızda en kısa sürede olay yerine ulaşmak, insanları korumak, oradan uzaklaştırmak ve mala gelebilecek tehlikeyi bertaraf etmek yer alıyor. Bunun için tüm arkadaşlarımızı sık sık eğitime alıyoruz'' şeklinde konuştu .
Kaynak: AA