Osmaniye'de İmamlar Tiyatro Oyunu Sahneledi

Osmaniye'de bölge imamları tarafından ''Vatanını, Namusunu Koruyan Müslüman Türkler'' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Tiyatronun Senaristi ve Yönetmeni Ömer Bahçeci, Osmaniye İmam-Hatip Lisesi Tiyatro Salonu'nda oynanan oyunda, 1909 Adana ve Bahçe olaylarının anlatıldığını belirtti.

Oyunu yazan, yöneten ve oynayan herkesin imam olduğunu ifade eden Bahçeci, şunları kaydetti:

''1909 Ermeni olayları Çukurova'da, Anadolu'da oldu. Dünya kamuoyu burada olan olayları konuşuyor. Bu olayları yaşayan ecdadın torunları olarak, olaylara Fransız kalmamak için bu tiyatroyu dünya kamuoyunun vicdanına ve takdirine sunuyoruz. Osmanlı arşivleri ve yakın tarihimizin tüm belge bilgi ve arşivleri gün ışığı gibi meydanda, ilgililerinin araştırmalarını bekliyor. Tarih yalan söylemez. Tarihte biz Müslüman Türkler, hep kardeşlik duygularını ön plana çıkarmışız. Adaletimizle, birlik beraberlik ruhumuzla tüm azınlıkları kucaklamışız. Bize zenginlik kattığına inanmışız. Kültür mozaiği olarak, zenginliğimiz olduğuna hep vurgu yapmışız. Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Kürt'üyle, Türk'üyle bir olmuşuz, birlik olmuşuz kardeş olmuşuz.''

Bahçeci, oyunu bir çok il, ilçe, köy ve kasabalar ile ve Toprakkale Açık Cezaevi ile Tüysüz T Tipi Kapalı Cezaevi'nde de sahneleyeceklerini bildirdi .
Kaynak: AA