'Evrakta Sahtecilik' Suçundan Yargılandığı Davadan Aklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “Resmi evrakta sahtecilik” suçlamasıyla yerel mahkemeden aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde bulunan dosya sonuçlandı.

'Evrakta Sahtecilik' Suçundan Yargılandığı Davadan Aklandı
Gürsel Tekin mahkemenin aldığı kararı ilk kez Beyaz Tv ekranlarında açıkladı. Mahkemenin kendisini haklı bulduğunu söyleyen Tekin 'Bunu siyaset malzemesi yapanları hiç affetmeyeceğim ' dedi.

Beyaz Tv Ferda Yıldırım'ın modere ettiği Basın Kulisi programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Zeyrek ve Mustafa Ünal'ın sorularını yanıtladı. Yargıtay'da bekleyen dava dosyası hakkında gelen soruya cevap veren Gürsel Tekin, mahkemenin verdiği kararı ilk kez Beyaz Tv'de açıkladı.

'Siyaseten hesap veremeyeceğim hiç bir şey yoktur. Bunu herkes çok iyi bilir. ' diyen Gürsel Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

ORGANİZE BİR İŞ

10 yıl Belediye Başkanvekilliği yaptım ve tek bir soruşturma bile geçirmedim. Ben ne zaman İl Başkanı olarak mücadele ediyorum, o dönem enteresan bir dosya bulunuyor. Bu dosya tam organize bir iş.

ARKADAŞLARIMI ALLAH KATINDA AFFETMEYECEĞİM

'Bilen bilmeyen... Bu konuyla ilgili Allah katında hiç kimseyle affetmeyeceğim. Bunu muhalif partiler, gazeteciler konuşabilir ama benim arkadaşlarımın beni bile bile bunu siyaset malzemesi yapmalarını hiç affetmeyeceğim. Allah katında da affetmeyeceğim. Ak Partililerin bunu kullanması beni rahatsız etmez. Ama benim arkadaşlarımın sanki bir yolsuzluk dosyasıymış gibi söylemeleri elbette beni vicdanen yaraladı. Bu davayı takip bile etmedim. Televizyonlarda izliyorum diyorlar ki 'Dosya çalındı ' Yahu nasıl olur dosya çalınır. '

BU KARARI MADALYA OLARAK GÖNDERECEĞİM

Bunu madalya olarak onlara göndereceğim. Yazık değil mi? Sizin anneniz, babanız, çoluğunuz, çocuğunuz yok mu? Bunları günlerce konuştunuz. Şimdi ne diyeceksiniz buna. Yargı beni haklı bulmuş. İlk kez burada açıklıyorum

OLMAMIŞ BİR ŞEYİ OLMUŞ GİBİ ANLATTILAR

Hayatımda hiç kimsenin bedduasını almadım. Ama bir çok insana beddua edeceğim. Benimde ailem var, çoluğum, çocuğum var. Hangi vicdan bunu kabul eder. Olmayan şeyi olmuş gibi anlattılar.

ONLARI CHP'Lİ OLARAK KABUL ETMİYORUM

Onlara arkadaş demek istemiyorum. Onları CHP'li olarakta kabul etmiyorum. Bunları verenlerden hesap soracağım. Konu kapandı ama yüreğimizde kapanmadı, içimizde kapanmadı. Bunun üzerinde siyaset yapanlara beddua ediyorum. Siyasetçiler her şeyden önce namuslu olmalı.

EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇUYLA YARGILANMIŞTI
Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde, Kadıköy Belediyesi Encümeni’nce yıkım kararı alınan Suadiye Movieplex sinema salonunu yıkmadığı, söz konusu yere geçersiz ruhsat vererek evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle dava açılmıştı.

Gürsel Tekin, Özen Film’in ve Suadiye Movieplex Sinema Merkezi’nin sahibi Mehmet Soyarslan’a, işyeri açma ve işletme şartlarını yerine getirmemesine rağmen imar mevzuatına aykırı olarak 26 Mayıs 2006 tarihinde sahte evrak düzenlekle suçlanmış, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Süleyman Özkök, 29 Aralık 2008 tarihinde, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Gürsel Tekin hakkında dava açmıştı.

Gürsel Tekin, bu suçtan dolayı Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Aralık 2009 tarihinde, Gürsel Tekin’in işlemlerini resmi belgede sahtecilik olarak niteledi ve 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Gürsel Tekin, söz konusu cezayı temyize götürdü.

BEYAZ GAZETE