Balıkesir'de, 'okullar Hayat Olsun' Projesinin Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı Okullar Hayat Olsun projesi hızla hayat buluyor.

Balıkesir'de, 'okullar Hayat Olsun' Projesinin Protokolü İmzalandı
Proje kapsamında Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Balıkesir Valiliği Mustafa Necati Bey Toplantı Salonunda düzenlenen protokol törenine, Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Orman İşletme Müdürü Recep Ateş, ilk ve orta öğretim okul müdürleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Yılmaz Arslan, okullarda çocukların iyi eğitim alması, okulların hem mahalledeki çocuklara hem de mahalle sakinlerine hizmet sunacak mekanlar haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Arslan, kurumlar arası işbirliğiyle okulların bahçelerini, fiziksel yapılarını mükemmel hale getirmek kararında olduklarını, en önemli görevin ise okul müdürleri ve öğretmenlere düştüğünü belirtti.

Çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi için çalıştıklarını, bunun için her türlü fedakarlığa katlanıldığını belirten V ali Arslan, "5 yılı beklemeden projeyi hayata geçirecek potansiyele sahibiz. Kendimize güveniyoruz" dedi.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ise yerel hizmeti kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde sunduklarını anlattı. Balıkesir için çok önemli bir protokol imzaladıklarını belirten Başkan Ok, "İş birliğinin en güzel örneklerini gerçekleştiriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde elimizden geldiğince, bu projeyle daha düzenli, daha işbirliği içinde sonuçların daha güzel olacağı bir protokol gerçekleşmiş olacak. Okullarımız bizden ne istiyorlarsa şartlarımız ölçüsünde yapmak istiyoruz. Yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Okulların daha randımanlı eğitim vermesi için her türlü desteği verdiklerini söyleyen İsmail Ok, bu protokol ile okulların bina içi, çevresi ve bahçelerinin düzenlenmesinin yapılacağını belirtti.

20 OKULDA PİLOT UYGULAMA

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Balıkesir'de, "Okullar Hayat Olsun" projesinin ilk adımının bu tören ile atıldığını, pilot uygulama için 20 okulun seçildiğini açıkladı.

İmzalanan protokol ile okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun olarak yeniden düzenleneceğini belirten Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, okul bahçelerinin peyzaj ve tasarımının yapılması, ağaçlandırılması, ekolojik okul bahçeleri oluşturularak öğrenciler ve yetişkinlerin yararlanabileceği alanlar haline getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, "Okullar Hayat Olsun" projesinin protokolünü Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ve Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş birlikte imzaladılar .
Kaynak: İHA