Bakan Şahin: Yeni Teşvik Sistemi Bölgeler Arası Gelişmişlik Farkını Azaltacak

Finansbank, Erzurum'a yaptığı yatırımlarına bir yenisini ekledi.

Bakan Şahin: Yeni Teşvik Sistemi Bölgeler Arası Gelişmişlik Farkını Azaltacak
2008’de Erzurum’a 11 milyon lira değerinde Operasyon ve Çağrı Merkezi kuran banka, bu yıl da 8 milyon lira harcayarak oluşturduğu Çağrı Merkezi’ni açılışını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in katılımıyla gerçekleştirdi. Finansbank, 2017 yılına kadar Erzurum’daki yatırımlarını 25 milyon liraya çıkarmayı planlıyor.Bakan Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, yeni teşvik sistemiyle bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının azalacağını söyledi.

Finansbank’ın bölgede yaptığı yatırımları bir sosyal sorumluluk olarak değerlendirebileceğini ifade eden Şahin, “Ancak, şunu da ifade etmekte fayda var, Finansbank, bu sosyal sorumluk projesinden dolayı zarara uğramamıştır. Aksine kar etmiştir.” diye konuştu.

Şahin, Erzurum gibi illerde yatırım yapacak olan girişmecilerin işini en iyi şekilde yapacak, özverili çalışma ortaya koyacak istihdamlara rahat ulaşabileceğini ifade etti.

Şahin, “Eğer bu durum böyle olmasaydı bu banka, buraya yatırım yapmaya devam etmezdi.” diye konuştu.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras da yeni açılan çağrı merkezinde 340 kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

Aras, “Burada çalışan arkadaşlarımız, daha özverili.” dedi.

Bu durumu göz önünde bulunduracakları belirten Aras, 2017 yılına kadar Erzurum’da yeni açılan çağrı merkeziyle birlikte istihdamı bin kişiye çıkartacaklarını söyledi.

Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin, aynı zamanda bir bankacılık okulu misyonu taşıdığını belirten Aras, “Buradaki çalışanlarımıza bir kariyer yolu açıyoruz. Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde çalışmış arkadaşlarımızın çoğu, başka illere şube çalışanı olarak transfer oluyor. Bugüne kadar, bankamız içindeki çeşitli pozisyonlara, bu merkezden yaklaşık 60 çalışanımız seçildi ve transferleri yapıldı.” dedi.

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise dört yıl önce hayata geçen Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi’nin, bir bankanın bölgeye kurduğu ilk operasyon ve çağrı merkezi olduğunu belirterek, “Yeni binamız ile fonksiyonlarını ayırdığımız Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezleri, Finansbank’ın yurt çapındaki 4 milyon müşterisine hizmet sunma kapasitesine sahip. Finansbank olarak, aylık 3,5 milyonun üzerinde çağrı alıyoruz. Bu sayıdaki müşteri talebine cevap verebilmek için personelin iyi eğitim almış olması ve teknolojiyi iyi kullanması gerekiyor. Bunun için sürekli eğitim programı uyguluyoruz.” diye konuştu.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NE DERS KİTABI VE DERSLİK

Yeni bina açılışı öncesi Finansbank ile Atatürk Üniversitesi arasında bir protokol imzalandı. Atatürk Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında, Üniversite’nin Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı müfredatı dahilinde kullanılacak bazı ders kitapları, Finansbank’ın desteklediği danışmanlar tarafından yazılacak. Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Atatürk Üniversitesi ile yapmış oldukları işbirlikleriyle birçok kazanım edindiklerini belirtti.

İmzalanan protokol ile Erzurum Çağrı Merkezi uzaktan eğitim programında ders kitabı olarak kullanılacak olan 'Çağrı Merkezleri İçin Temel Satış Teknikleri' ve 'Çağrı Merkezi Yönetiminde Ölçme Değerlendirme Teknikleri' isimli iki kitabın yazımı, çeşitli kariyer etkinlikleri ve sponsorluklar gibi konularda, Finansbank ile Atatürk Üniversitesi ortak çalışmalar yapılacak. Yapılan konuşmaların ardından, açılış kurdelesini İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras, Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve çok sayıda davetli kesti. Çağrı Merkezi’ni gezen Bakan Şahin, çalışanları, özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti .