Yılın İlk Çeyreğinde Kayseri OSB’de Enerji Tüketimi Rekor Seviyeye Ulaştı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yılın ilk çeyreğinde elektrik tüketimi 224 milyon 993 bin 760 kilovat saat olarak gerçekleşerek rekor seviyeye ulaştı.

Yılın İlk Çeyreğinde Kayseri OSB’de Enerji Tüketimi Rekor Seviyeye Ulaştı
İlk üç aylık tüketim miktarı hakkında bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, elektrik tüketiminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında, 2010 yılına göre ise yüzde 17 oranında artış yaşandığını, yıllar itibari ile bakıldığında ise elektrik tüketiminin en yüksek seviyeye ulaşıldığını belirtti.

İlk çeyrek dönem itibari ile aylık ortalama enerji tüketiminin 2010 yılında 63 milyon 873 bin 771 kilovat saat, 2011 yılında 68 milyon 941 bin 122 kilovat saat, bu yıl ise 74 milyon 997 bin 920 kilovat saat seviyesinde olduğunu belirten Hasyüncü, “İlk üç aylık bazdaki bu istikrarlı artışın sürdüğünü görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Görülmektedir ki sanayi üretimimiz önemli bir gelişme göstermektedir. Gerçekleşen yeni yatırımların ve kapasite kullanım artışlarının bu gelişmeye hız kazandırdıkları hiç kuşkusuz. Ayrıca hemen hemen her firmanın kapısında yer alan eleman aranıyor ilanlarını göz önüne aldığımızda, istihdam kapasitesinin artmasının üretim kapasitesine etki edeceğini; buna keza elektrik tüketiminin de artacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla Kayseri OSB olarak, söz konusu gelişmelerle yerel ve ulusal kalkınmadaki önemli payımızı her geçen gün giderek artırmaktayız” dedi.

Kaynak: İHA