Kutsal Emanetler Sergisi, Cizrelileri Asr-ı Saadet'e Götürdü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Şefkat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Kutsal Emanetler Sergisi’ büyük ilgi gördü.

Kutsal Emanetler Sergisi, Cizrelileri Asr-ı Saadet'e Götürdü
Peygamber Efendimiz ve Ehli Beyt’e ait eşyalar, Cizrelileri adeta Asr-ı Saadet'e götürdü. Serginin hemen yanında, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için tertiplenen kermes de yoğun ilgiyle karşılaştı. Cizre Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen açılışa Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoca, Özel İstikbal Koleji Müdürü Malik Demir, Şefkat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nezihe Yardımcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Kutsal Emanetler’i gezen ziyaretçiler, daha sonra kermesten alışveriş yaptı. Dernek üyeleri ve eşlerinin topladığı ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca ev hanımlarının yaptığı el emeği çeyiz malzemeleri de yer aldı. Kermese katılan vatandaşlar, fakir öğrencilere katkı sağladı.Kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten Şefkat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nezihe Yardımcı, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi.

Yardımcı, "Öğrencilere yardım yapmak isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz. Bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti." dedi.

Elde edilen gelirle, daha önce belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini söyleyen Yardımcı, Cizreli vatandaşların Kutsal Emanetler’i görmek için sergiye akın ettiklerini vurguladı.