KKTC Eğitim Bakanı Dürüst: Bursa’nın Mesleki Eğitiminden Faydalanacağız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindeki heyet, mesleki eğitim çalışmalarını yerinde incelemek için Bursa’ya geldi.

KKTC Eğitim Bakanı Dürüst: Bursa’nın Mesleki Eğitiminden Faydalanacağız
KKTC Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bursa’nın mesleki eğitiminden faydalanmak istediklerini söyledi.

İncelemeler kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, 2009 yılında imzalanan mesleki eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ziyarete Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz de katıldı.

Üniversiteyi Bursa’da okuduğunu söyleyen Bakan Dürüst, 25 yıl sonra Bursa’yı daha da gelişmiş görmekten gurur duyduğunu belirtti.

Bursa’nın Türkiye’nin gelişmiş şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Dürüst, “Bu beni bir Kıbrıslı Türk olarak gururlandırdı. Kıbrıs’ın her meslek dalında ara eleman ihtiyacı var. Bu ara eleman ihtiyacını karşılamamız ancak eğitimle gerçekleşecek. Mesleki eğitimde ön plana çıkan Bursa, bizim için çok önemli bir kent. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki ara eleman sıkıntısını gidermek için Bursa’daki eğitim politikasını inceleyeceğiz.” dedi.

KKTC’nin dünyada saygın bir yere gelebilmesi için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu kaydeden Bakan Kemal Dürüst, “Türkiye’de artık dünyada çok çok güçlü bir konumda. Bu bizi gururlandırıyor, güçlendiriyor.” ifadesini kullandı. KKTC'de 7 üniversitesiyle eğitiminde ileri seviyelere ulaştığını aktaran Dürüst, Bursa’da üniversiteye hazırlanan öğrencileri Kıbrıs’a davet etti.İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise imzalanan mesleki eğitim işbirliği protokolü çerçevesinde önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, kaliteli eğitimin eğitimcilerin kalitesine bağlı olduğunu aktardı. Bursa’nın mesleki eğitimde başarılı bir il olduğunu hatırlatan Gülsar, “Bursa’da mesleki eğitim oranı yüzde 60’ların üzerine çıktı. Avrupa ülkelerindeki orana en yakın il biziz. Sanayinin ara eleman ihtiyacını meslek liseleri karşılıyor. Sanayicinin vasıflı ara eleman ihtiyacı var. Vasıflı ara eleman sayısını artırmak için çalışıyoruz. Türkiye’deki işsizlik oranını bu sayede daha da düşürebiliriz. Bu anlamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de fayda sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sonra Bakan Kemal Dürüst ve beraberindekiler OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile BTSO Mesleki Eğitim Kampüsü'nü de ziyaret ederek incelemelerde bulundu .