Bilgi ve Kültür Yarışması Finalleri Yapıldı

İlköğretim okulları arası Bilgi ve Kültür Yarışması finalleri İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda yapıldı.

Doğankent Şehit Lokman Erkan, Agahefendi, Mehmet Akif Ersoy, Şehit Önder Muratoğlu, Milli Egemenlik, Oral Bektaş ve Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun katıldığı finallerde okullara 20'şer soru soruldu.

20 sorudan 18'ine doğru yanıt veren Milli Egemenlik İlköğretim Okulu ve Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu aynı puanı alınca, iki okul arasında birinciyi belirlemek amacıyla yedek sorulara geçildi. Birinci yedek soruya her iki okul da doğru yanıt verdi. İkinci yedek soruyu doğru bilen Milli Egemenlik İlköğretim Okulu, topladığı 200 puanla birinci olurken, Şehit Önder Muratoğlu İlköğretim Okulu 190 puanla ikinci, Agahefendi İlköğretim Okulu ise 150 puanla üçüncü oldu.

Dereceye giren okullara plaketlerini veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, bu yarışmaya başlangıçta 36 okulun katıldığını, ancak 7 tanesinin finale kaldığını ifade ederek ''Buradaki yarışmada ben tüm öğrencilerimizi başarılı buluyorum. Görüyorum ki bazılarınızın suratı asıldı, üzüldü, boynu büküldü. Hiçbir öğrencimiz kendisini başarısız sayıp üzülmesin. Burada düşük puan almışsanız, bu yarışmanın stresinden de kaynaklanmıştır. Ben hepinizi tebrik ediyorum'' dedi .
Kaynak: AA