''Vatandaşların suyun debisiyle sürüklendiğini tahmin ediyoruz''

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma'da Filyos Çayı'ndaki köprünün çökmesine ilişkin, ''Biz, köprünün altından bir şey çıkmayacağını, vatandaşların suyun debisiyle sürüklendiğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahtan bu yana köprünün altında olduğunu anımsatarak, ''Filyos Çayı'nı üç parçaya böldük. Üst kısımda deniz polisi, orta kısımda bizim dalgıçlar, alt kısımda ise sahil güvenlik ekiplerimiz vardı'' dedi.

Dolgu işinin tamamlandığını belirten Güngör, ''Vinçle tablaları çekmeye çalıştık. Gerçekten çok büyük tablalar. Vinçle çekme işlemi gerçekleştirilemedi. 300 tonluk vinçle, çekme işlemi gerçekleştirilemedi. Şimdi tablaları 3 parçaya bölüp, tekrar deneyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Bugün bir kişinin daha cesedine ulaşıldığını anımsatan Güngör, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

''Biz, köprünün altından bir şey çıkmayacağını, vatandaşların suyun debisiyle sürüklendiğini tahmin ediyoruz. Yarın Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de bizimle olacak. Yaklaşık 150 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. 16 emniyetimize ait dalgıç var, 8 sahil güvenliğe ait ve 8 tane de bizim dalgıcımız var. Bir de kıyı şeridinde oluşturduğumuz arama timleri var. Kıyıları arıyorlar. Çalışmalarımız durmadan devam edecek.''

Ahmet Güngör, yeni köprünün ölçümlerinin yapıldığını, sonucun Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a aktarılacağını kaydetti.

Kaynak: AA