TÜDEF Başkanı Yılmaz: Zamlar Enerji İle Sınırlı Kalmayacak

Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zammını araçlarına siyah kurdele takarak protesto eden Tüketiciler Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) mensupları, hükümete zamların geri alınması çağrısında bulundu.

TÜDEF Başkanı Yılmaz: Zamlar Enerji İle Sınırlı Kalmayacak
Has Parti'nin yaptığı ziyarette konuşan TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, devletin sosyal devlet anlayışını terk ettiğini belirterek, yapılan zamlar ve artan vergilerle hükümetin bütçe açığını kapatmayı hedeflediğini iddia etti.Hükümetin enerji politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Doğal gaz zammı elektrik zammını da tetikliyor. Tüketici bu zamlarla hükümetin uyguladığı yanlış politikaların faturalarını ödemeye mahkum ediliyor." dedi.

Yapılan zamların enflasyonu da tetikleyeceğini anlatan Yılmaz, zamların enerji ile sınırlı kalmayacağını söyledi.

Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih ise ortak bir toplum bilinci oluşmasının tüketicinin korunmasında çok önemli olduğunu belirterek, tüketiciyi korumayı misyon edinmiş sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti.Yapılan zamların geri alınması için imza kampanyası başlattıklarını kaydeden Mollasalih, kampanyayı TÜDEF'in desteğine sundu. Ardından Yılmaz da zamların geri alınması gerektiğini söyleyerek, Has Parti'nin 'Zamlar canımızı acıtıyor' imza kampanyasına katıldı.