Manisa'ya Yapılacak Müze

Manisa İl Genel Meclisi'nde, İl Özel İdaresi'ne ait eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün bulunduğu 32 dönümlük arazinin 10 dönümüne müze alanı, 16 dönümünün ticaret alanı olarak tahsis edilmesi konusu oylandı.

İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı Son toplantısı, İGM Başkanı Hayrullah Solmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İl Özel İdaresi'ne ait 32 dönümlük arazinin 10 dönümünün müze alanı olması, 16 dönümünün de ticari alan olarak tahsis edilmesi maddesi görüşüldü.

Toplantıda, söz konusu madde oy birliğiyle İl Özel Mallarını Değerlendirme Komisyonu'na havale edildi.

Solmaz, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün, İl Özel İdaresi'ne ait yere müze yapılması için talepte bulunduğunu hatırlattı. Kentin menfaati olunca siyasi çekişmeyi bir yana bıraktıklarını belirten Solmaz, müzenin yapımında devletten ve İl Özel İdaresi'nden bir kuruş para çıkmayacağını, bütün masraflarının bir iş adamı tarafından karşılanacağını bildirdi.

Mesir Şenliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Valilikte bir toplantı yaptıklarını ve Meclis olarak bir talepte bulunduklarını hatırlatan Solmaz, ''İl Özel İdaresi'ndeki yerimiz yaklaşık 32 dönüm. Bunun 26 bin 219 metrekaresi İGM'ye ait, 4 dönümü de hazineye ait. Burada 10 dönümlük yeri tahsil edebilmek için İl Özel idaresi'ne kalan 16 bin 217 metrekarelik yerin ticari alana çevrilmesi talebinde bulunduk. Bakanımız kabul etti'' dedi.

Manisa Belediye Başkanı Yardımcısı Azmi Açıkdil de, tarihi kentlerin müzeleriyle anıldığını, uzun yıllardır Muradiye Külliyesi'nin müze olarak kullanıldığını ifade etti.

Açıkdil, şunları kaydetti:

''Ancak civar illerden, ilçelerden gelen eserler burada depolanır durumda bulunması nedeniyle sergilenemiyordu. Yıllardır da kapalı. Tarihi bir şehre geldiğinizde müzeyi ziyaret etmek, müzedeki eserlere bakmak gerekiyor. Ancak bizim müzemiz buna uygun değil. Göreve geldiğimiz günden beri müze arayışı içerisindeyiz. Sağ olsun Valimizin turizme verdiği önemle böyle bir imkan doğdu. Manisa Belediyesi olarak bu yere sıcak bakıyoruz. Müzeler mutlaka şehir merkezlerinde olması gerekiyor. Konu, İGM'de kabul edildikten Sonra Belediye Meclisine gelecek. Meclis kabul ettikten Sonra projesi hazırlanacak. İnşallah iki meclis uygun görürse, Manisa güzel bir eser kazanmış olacak.' '
Kaynak: AA