Dünyayı Değiştirecek Liderler Arasında Bir Türk

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi olan işadamı Nusret Cömert, dünyanın en saygın okullarından olan Harvard Üniversitesi'nin 'İleri Liderlik Girişimi'ne kabul edildi.

Dünyayı Değiştirecek Liderler Arasında Bir Türk
Cömert, dünyayı değiştirecek liderleri topluma kazandırmak için 2009 yılında faaliyete geçen Harvard İleri Liderlik Girişimi'ne kabul edilen ilk Türk oldu. Çeşitli ülkelerden çok sayıda üst düzey ve nitelikli yöneticinin başvurduğu program için sıkı bir değerlendirme ve seçme süreci yaşandı. Cömert de programa İleri Liderlik Girişimi tarafından özellikle davet edilerek bu sürece tabi tutuldu. Eleme süreci sonunda, programa bu yıl 9'u ABD dışından olmak üzere toplam 28 kişi kabul edildi. Cömert'in, Harvard'ın İleri Liderlik Akademi üyeliğine seçilmesinde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Petrol Platformu Derneği (PETFORM) gibi sivil toplum kuruluşlarında yaptığı çalışmalar, yurt içi ve yurt dışında enerji alanında yapılan etkinliklerdeki çalışmaları ve konuşmaları, Türkiye doğal gaz piyasasının liberasyonu ile petrol ve doğal gazın arama ve üretimi konusunda yaptığı çalışmaların etkili bir rol oynadığı bildirildi.

Seçilmiş başarılı liderlerin, kariyerlerinin gelecek aşamasında dünyaya etki edecek şekilde hazırlanmaları için özel olarak tasarlanan Harvard İleri Liderlik Girişimi, 2009 yılında faaliyete geçti. Harvard Üniversitesi profesörlerinden oluşan bir grup tarafından geliştirilen İleri Liderlik Girişimi bir yıllık bir program. Dünyada ilk olan ve yüksek eğitime büyük bir yenilik getiren programa, alanında en az 20-25 sene çalışan ve başarılı olan liderler arasından seçilen bireyler kabul ediliyor. Bunların arasında bakan ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra girişimciler, sivil toplum liderleri gibi geniş bir yelpazeden oluşan liderler bulunuyor .
Kaynak: İHA