''Ulusal Ar-Ge Merkezleri'' Sempozyumu

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin ev sahipliğinde Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu tarafından, Adana Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın katkılarıyla düzenlenen ''Ulusal Ar-Ge Merkezleri'' sempozyumu başladı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, OSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışında, böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Bu tür etkinliklerin, hem kent, hem de bölge sanayicilerinin üniversite ile alakalı işbirliğindeki eksikliği giderme açısından önemli bir adım olduğuna işaret eden Sütcü, şunları kaydetti:

''Çalışan sayısı 30 bini aşan 16 milyon metrekarelik alanda kurulu bölge sürekli gelişiyor. Sanayicilere gerek alt yapı, gerekse üst yapı olarak her türlü hizmetin en iyi şekilde verilmesi gayretindeyiz. Adana OSB'de şu anda 330 firma üretim yapıyor, 25 firma inşaat, 65 firma da proje aşamasında.''

Adana ÜSAM Genel Koordinatörü Prof. Dr. Hamit Serbest ise Adana ÜSAM'ı, 2006 yılı Sonunda TÜBİTAK'ın kapattığını söyledi.

Programa Son verilmesinden Sonra ADANA ÜSAM'ın da aralarında bulunduğu Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu kurulduğunu belirten Serbest, ''Bu platform 2008'den buyana her yıl ulusal kongre düzenliyor. İş birliğinin önemini vurgulamak amacıyla kongreyi Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi olarak adlandırdık. ÜSİM Platformu olarak Üniversite-Sanayi İşbirliği Ulusal Kongresi-ni her yıl ÜSİMP kuruluşlarından birinin ev sahipliğinde düzenlenmeye devam edilecek'' dedi.

ATO Başkanı Ali Gizer de şunları kaydetti:

''İş dünyası olarak Ar-Ge ve inovasyonu tek cümleyle 'paraya dönüşen her türlü yenilik ve değişiklik' olarak anlarız. Burada paraya dönüşen kavramına dikkatinizi çekmek isterim. İş dünyası, kamu, akademisyenler olarak farklı görevlerimiz olsa da hepimiz insanların refahı için çalışıyoruz. Bu noktada üst hedefimiz insanların ihtiyaçlarını karşılamak. İşte bu yüzden Ar-Ge ve inovasyon bağlamında yapılan çalışmaların pazarlanabilir, nihai ürüne dönüşebilir olması gerekir.''

Toplantıda konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkati çektiler.

Açılış konuşmalarının ardından iki gün sürecek sempozyumun ''Ar-Ge ve İnovasyon'' konulu ilk paneli gerçekleştirildi .
Kaynak: AA