Çayeli Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Çayeli Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda sözleşme imzalandı.

Çayeli Belediye Başkanlığında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül ile işçiler katıldı.

Başkan Çakır, burada yaptığı konuşmada, başkanlığı döneminde her zaman işçileri memnun edecek toplu iş sözleşmelerine imza attıklarını belirterek, ''Bu sözleşmeyle de çalışanlarımızı mutlu ettik. İşçilerimiz ortalama 2 bin 400 lira civarında maaş alacaklar. Hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Sert de üye işçiler için iyi bir sözleşmeye imza attıklarını ifade ederek, işçilerin yevmiyelerini kıdem zammı hariç 70 liraya yükselttiklerini kaydetti.

İmzalanan ve 2 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına birinci yıl için yüzde 20 ile yüzde 40 arasında, ikinci yıl için de enflasyon oranının 2 puan üstünde zam yapılacak. Ayrıca, sosyal haklarda yüzde 30 ile yüzde 60 arasında değişen oranlarda artış sağlandı .
Kaynak: AA