Başkan Akaydın Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yavuz Selim Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Akaydın Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Öğrencilere üç yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, öğrencilerin içinde olduğu sınav maratonundan memnun olmadığını söyledi.

Başkan Akaydın, “Bizim çocukluğumuzda dershaneler yoktu. Herkes devletin okullarından yetişirdi. Şimdi dershaneler nedeniyle gençler çocukluğunu yaşayamadan yetişiyor. Meslek yarışı dünyanın sonu değil. İnsan isteği yere girebilmek ister. Ama sınav olmadan da çok faydalı bir vatandaş olabilirsiniz. Kendinizi bu yarış içinde koşullandırırken kültür, sanat, edebiyat merakının daima içinde olun. İnsan, okulda aldığı eğitimin yanında, toplumdan aldığı değerle de yetişir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın öğrencilere, “Okulunuzu bitirip işinizi elinize aldıktan sonra da siyasete girin” önerisinde bulunarak, şöyle konuştu: “Demokratik ülkede yaşıyorsak çözüm sadece siyasettedir. Vatandaşın sandığa giderek seçtiği insan, çözüm üretmelidir. Okumuş, vizyon sahibi insanların siyasetin içine girmesi gerekiyor, hangi partide olursa olsun. İroni yaparak siyaset yapmak çok önemli, ülkemize bunu kazandırmalıyız. Gençler siyasetten uzak durmamalı, sizin gibi gençlere bu ülkenin ihtiyacı var.”

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Akaydın bir öğrencinin, “Cerrahlığı özlüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Cerrahlık ve öğretmenlikten uzaklaşmak beni bazen üzüyor. Ama siyasette çok mutluyum. Hayatta hangi işe talip olursanız, onu severek mutlulukla yapmaya çalışın. Modern eğitim sistemlerinde hangi diplomayı alırsanız alın, bir insan hayatında 4 farklı işte çalışabiliyor. Biraz kendinizi esnek yetiştirmeniz gerekiyor, bunun için kültür çok önemlidir.” Başkan Akaydın, daha sonra ise Yavuz Selim Lisesi 'nin öğretmenler odasını ziyaret ederek, öğretmenlerle sohbet etti. Okul yönetimi, Başkan Akaydın 'a ziyareti anısına plaket verdi. Başkan Mustafa Akaydın, öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Kaynak: İHA