Türsab’ın 23 Tur Operatörü Tokat'ı Gezdi

TÜRSAB’ın 23 tur operatörü tanıtım ve bilgilendirme amaçlı gezide Tokat'ın görülmeye ve gezilmeye değer tarihi yerlerini gezdi.

Türsab’ın 23 Tur Operatörü Tokat'ı Gezdi
TÜRSAB İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay, Sivas, Çorum, Tokat ve Amasya’nın içinde bulunduğu bölgede bir turizm destinasyonu oluşturmak istediklerini söyledi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Yürütme Kurulu’na bağlı seyahat acenteları yetkilileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Grand Ballıca Otel’de düzenlenen programa Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Türsab İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay ile İzmir ve Manisa’da bulunan incoming ve iç pazar üzerine çalışan seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.

TÜRSAB’ın 23 tur operatörü olmak üzere 30 kişilik gruba yönelik tanıtım ve bilgilendirme amaçlı gezisinde Tokat'ın görülmeye ve gezilmeye değer yerlerinden Beyhamam Sokağı, Mevlevihane, Latifoğlu Konağı ile Sulusokak’ta bulunan tarihi mekanlar; Halit Sokağı, Taşhan, Ballıca Mağarası, Mahperi Hatun Kervansarayı, Kaz Gölü tanıtıldı.

Gezinin ardından gerçekleşen yemekte konuşan TÜRSAB İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay, TÜRSAB İzmir bölgesi olarak Sivas, Çorum, Tokat ve Amasya’nın içinde bulunduğu bölgede bir turizm destinasyonu oluşturmak istediklerini belirterek, "Arkadaşlarımızla burayı görünce bir gecelik değil de daha fazla yatılı kalınabilecek bir destinasyon düşüncesinde hemfikir olduk. Sivas’ta, Tokat’ta aynı şeyi gördük. Bu kadar tarihin etkisi altında kalmış ve günümüze kadar taşınmış bu yerden çok çok etkilendik. Tokat nitelik olarak kendi örneklerinin de üzerinde.

Tokat ve bölgesi turizmde bir marka olarak çabalarını sürdürmeye devam edecektir. Bölgenin bundan sonra turizmde yepyeni bir bölge olacağını düşünüyorum. Bizi ağırlayan Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Şerif Yılmaz ise amacın Orta Karadeniz’de turizm destinasyonu oluşturmak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "İzmir ve Manisa’dan çıkan bir insanın bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini görmesini, önyargılarını ortadan kaldırmasını istiyoruz. Tokat’ı ziyaret eden her insan ilimizde gezilip görülebilecek pek çok tarihi eser olduğunu söylüyor. Anadolu dendiği zaman dışarıdan bakılan bakış açısının ne kadar farklı olduğunu burada sizler de gördünüz. 2,5 senedir buradayım. Her gelenin söylediği söz şu 'Biz Tokat'ı böyle bilmiyorduk.' Hiç ummadığımız kadar tarihi mekanların ve tarihi eserlerin bulunduğu bir ilmiş. Biz bu tanıtımlarla beraber bu eksiğimizi gidereceğiz. Bundan dolayı sizler bizlere yardımcı olacaksınız, sizlerden yardım bekliyoruz. Sizin burayı gezmeniz bundan sonra yapacağımız çalışmaları kolaylaştıracaktır. Uzak bir yerden geldiniz, ama gezi sonucunda 'bu yorgunluğa değdi' demenizi ümit ediyorum."İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay günün anısına ve kendilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı Vali Şerif Yılmaz'a plaket takdim etti .