Otogaz Sektöründen İktidara: Lpg İle Benzin Fiyatlarının Oranı Değişmesin

LPG ve CNG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Fırat, 2011’in otogaz sektörü adına olumlu geçtiğini belirtti.

Otogaz Sektöründen İktidara: Lpg İle Benzin Fiyatlarının Oranı Değişmesin
Fırat, sektörün bu sene için iktidardan en önemli talebinin de ‘LPG ile benzin fiyat oranlarının sabit tutulması’ olduğunu açıkladı.

Gas Turkey/LPG, CNG, LNG Fuarı, otogaz sektörünün önde gelen aktörlerini bir araya getirdi. Fuara 32’si yabancı olmak üzere toplam 136 firma katıldı.

Fuarın büyük ilgi gördüğüne işaret eden LPG ve CNG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Fırat, Gas Turkey’de otomobil kullanıcılarının menfaatine ürünlerin vitrine çıktığını dile getirdi. 2011’in gaz sektörü için olumlu geçtiğini aktaran Fırat, “Bu anlamda iktidardan enerji dengesizliğini giderdiği yani benzin ile gaz fiyatlarının oranının sabit tuttuğu için teşekkür ediyoruz.” dedi.

2012’de LPG sektöründe durgunluk görülebileceğini vurgulayan Fırat, iktidardan “Gelinen aşamada sektörün iyi bir tablo ortaya koyması için LPG ile benzin fiyatlarının oranlarının sabit tutulmalı.” temennisinde bulundu.

BENZİN FİYATLARI LPG’YE TALEBİ ARTIRDI

1 Nisan’da kapanacak olan LPG, CNG, LNG Fuarı’nda yerini alan firmalar, bayileri ile buluşuyor; müşterilerinin taleplerini dinleme imkanı buluyor. Otomobil kullanıcılarına yeni ürünlerini de tanıtıyor. Bunlardan Zavoli Sıralı Otogaz Sistemleri’nin genel müdür yardımcısı Mesut Ezer; LPG, CNG, LNG Fuarı’nın markalarının adını duyurduğuna temas etti.

LPG’nin çevre dostu ürünler olduğunu anlatan Mesut Ezer, şunları kaydetti: “Kyoto’ya taraf ülkeler 2014’ten itibaren eksoz emisyon oranını ve çevre kirliliğini indirmek durumunda. Bunun için benzinli araçları LPG’ li araçlar haline getirme mecburiyetindeler. LPG’li araçlarda benzinli araçlara oranla yüzde 98 daha temiz bir eksoz salınımı söz konusu. Bizce o bakımdan çevre temizliği adına büyük bir adım atılmış olacak. “

Türkiye’de benzin fiyatlarının artması ile LPG’li araçlara talebin katlandığından söz eden Ezer, “Çünkü Likit Petrol Gaz, yüzde 45’e yakın tasarrufa imkan tanıyor, araçların motor ömrünü uzatıyor.” ifadelerini kullandı.

Zavoli Genel Müdür Yardımcısı, LPG kullanımında dünya liderinin Güney Kore olduğunu, ardından Türkiye’nin geldiğini bildirdi. Şu an itibari ile ülkede 7 milyon aracın LPG’li aracın bulunduğunu ekledi. Gas Turkey’e Ar-Ge ürünü yedek lastikleri ile bilinen Mini Stepne de katıldı.

LPG’li araçları göre stepne tasarlayan şirketin genel koordinatörü Mehmet Ali Tan, “Ürünlerimiz 3 senelik bir çalışmanın ürünü olup, dünyada ve Türkiye’de ilktir.” dedi.

Tan, kolaylık ve esneklik vaat eden ürünler için 2012’de 15 bin satış hedefi koyduklarını duyurdu.