Nijerya'da Rehineleri Öldüren Örgüt Militanları yakalandı

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, hayatlarını kaybeden İtalyan ve İngiliz rehinelerin aşırı dinci Boko Haram örgütüne bağlı militanlar tarafından öldürüldüklerini ve faillerin yakalandığını bildirdi

Goodluck Jonathan, yaptığı açıklamada, Boko Haram militanları tarafından Sokoto eyaletinde iki rehinenin öldürülmesini kınadığını belirterek, kanlı eylemin tüm faillerinin güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalandığını kaydetti.

Nijerya'da son dönemde saldırı ve suikastlerini artıran aşırı dinci Boko Haram örgütü Mayıs 2011'deki kaçırma eyleminden dolayı ilk kez sorumlu tutuluyor. Rehin alma eyleminde Boko Haram örgütünün rolü şimdiye kadar bilinmiyordu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Nijerya'da rehin alınan bir İngiliz ile bir İtalyan vatandaşının öldürüldüğünü açıklamış, Chris McManus ve Franco Lamolinara'yı rehin alanların internet üzerinden rehineleri öldüreceği tehdidinde bulunması üzerine Nijeryalı ve İngiliz güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu düzenlediğini söylemişti. İngiltere Başbakanı, iki rehinenin de yaşamını yitirdiğini ifade etmişti. İtalya Başbakanı Mario Monti ise Cameron'un kendisini arayarak rehineleri kurtarmak için son şans olarak tanımladığını operasyon konusunda bilgi verdiğini belirtmişti.
Kaynak: AA