Kocaeli'nde 11 Zehir Taciri Adliyeye Sevk Edildi

Emniyetin, Kocaeli Gölcük'te çeşitli ikametlere, 'torbacı' olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

İfadeleri alınan zehir tacirleri İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Yaklaşık üç ay önce Gölcük'te 'torbacı' olarak tabir edilen, sokakta uyuşturucu satan tacirlere yönelik olarak ihbar alan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro ekipleri soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında, çete üyelerinden Hasan Ö.'nün, Diyarbakır'dan bağlantı kurarak çeteye esrar temini ettiğini belirlendi.

Zanlıların, esrar maddesini almak için kendilerinin de Diyarbakır'a gittiklerini belirleyen ekipler, bir araca baskın düzenledi. Araca yapılan baskında, torbalar içerisinde toplam 15 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Bunun üzerine ekipler, önceden belirledikleri Diyarbakır, Sakarya ve Kocaeli'ndeki belirli adreslere baskınlar düzenledi. 12 eve yapılan baskında, evdeki aramalarda ayrıca bir adet silah ve mermi de ele geçirildi.

Çeteyle bağlantısı olduğu ileri sürülen Sevgi Y., Hasan Ö., Vahit K., 'Zaza' lakaplı Seyithan Y., Vural K., 'Keko' lakaplı Metin A., Ercan T., Adnan O., Taner K., Yüksel S. ve Tolga Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların büyük çoğunluğunun sabıkasının olduğu öğrenildi. İfadeleri alınan 11 zanlı, sabah saatlerinde ifadelerinin tamamlanmasıyla İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.