İzmirli İşadamları Ders Verecekleri Gediz Üniversitesi'ne Fabrikalarını Açtı

İzmirli sanayiciler, ders verecekleri Gediz Üniversitesi’ne kapılarını da açtı.

Akademisyenler ve öğrenciler, fabrikaları laboratuvar olarak kullanacak. Ortak araştırmalar ve ar-ge projeleri yapılacak, yeni buluşlara imza atılacak.

Gediz Üniversitesi 'yle İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasındaki işbirliğine bir önemli halka daha eklendi. İAOSB 'de üretim yapan sanayiciler, önümüzdeki günlerde ders vermeye başlayacakları Gediz 'e fabrikalarını açtı. Savunmadan enerjiye, tekstilden hazır giyime, gıdadan kimyaya, otomotivden elektrik ve elektroniğe kadar birçok alandaki üretim tesisleri, laboratuvar olarak kullanılacak. Akademisyenler ve öğrenciler, fabrikalarda araştırma yapacak, sanayinin dinamizminden ve imkanlarından faydalanacak.

Bilimle sanayinin kucaklaşmasını sağlayacak güç birliğinin temelleri Sayıl Dinçoy (EBSO Meclis Başkan Yardımcısı, Elektra A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Nedim Uysal (Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Karahaliloğlu (Karahalil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Atilla Üner (Formtek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Cihangir Gür (Susitaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı), Bülent Talay (Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, Talay Makina Yönetim Kurulu Başkanı), Farul Oral (Anadolu Makine Yönetim Kurulu Başkanı), Muin Altın (Altın Nakış Yönetim Kurulu Başkanı), Fettah Güventürk (Güven Çelik Yönetim Kurulu Başkanı) gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu sanayicilerin ziyaretinde atıldı. Burada konuşan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ABD 'deki dünya çapında üniversitelerin, çevrelerindeki fabrikaları laboratuvar olarak değerlendirdiğini söyledi. İnsanlığın seyrini değiştiren birçok buluşun bu sayede ortaya çıktığını belirterek, “ABD 'de başarısı ve etkisi denenmiş bu çalışmayı İzmir 'e taşıyarak, eğitim gönüllüsü sanayicilerimizle birlikte büyük başarılar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kampüsümüzdeki laboratuvarlara fabrikaların da eklenmesi gücümüze güç, heyecanımıza heyecan katacak. Başta İzmir olmak üzere ülkemize büyük kazanç sağlayacak.” dedi. Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk da duyarlı sanayicilere teşekkür ederek, “Gediz Üniversitesi 'ni, bugünleri görmek için kurduk. Sanayiyle, iş dünyasıyla, yaşamla güçlü bağı olan farklı bir üniversite hedeflemiştik. Şimdi bunların hayata geçtiğine tanık oluyoruz, büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu çabalar sayesinde Türkiye 'nin teknoloji üreten, dünyaya buluşlarını sunan bir ülke haline geleceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.