İtfaiyeciler Gözyaşı Dökerek Bakan Yıldırım'dan Yardım İstedi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Çıkışta, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ataması yapılmayan itfaiyeciler, Bakan Yıldırım'ın önüne keserek bir an önce atamalarının yapılması için yardım istedi. Ataması yapılmayan kadın itfaiyeciler, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada İzmir'de değişimin başladığının altını çizdi. İşadamlarının kendisine gelerek İzmir'de yatırım yapma konusunda düşüncelerini soran onlarca girişimciyle karşılaştığını ifade eden Bakan Yıldırım, 'Bu çok önemli birşey. Şehir tekrar moral değerlerini kazandı. Şehir tekrar geleceğe, ileriye bakmaya başladı. İzmir bunu hak ediyor. ' dedi.

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Yıldırım, İzmir'in EXPO 2015'i yapılan çalışmaları yargıya taşıyan bir kesim tarafından kaybettiğini, bu ayrıntıyı İtalya'nın belgeyerek kullandığı için 2015'i aldığını söyledi. Bu girişim ve davaları ortadan kaldırmak için özel imar düzenlemesi yapıldığını söyleyen Bakan Yıldırım, 'Bu kanun sadece EXPO için çıkıyor, 2023'de bitiyor. İnşallah EXPO'yu İzmir'e kazandırırsak kanun yürürlüğe girecek, 2023 tarihinde başkaca bir işleme gerek kalmadan kanun yürürlükten kalkmış olacak. Olay budur. ' şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde iş başı yapamadıkları gerekçesiyle uzun süredir eylem yapan 286 itfaiyecinin durumuyla ilgili de bilgi veren Bakan Yıldırım, benzer durumun başka belediyelerde deyaşandığını, İzmir'de itfaiyeciler göreve başlatılmazken bazı belediyelerde başkanların insiyatif alarak sınav kazanan itfaiyecileri göreve başlattığını söyledi. Bakan Yıldırım, 'Maalesef İzmir'de 60 yaş kartında da bunu yaşadık. Bu olayda da aynı şeyi yaşıyoruz. Yerel yöneticilerin görevi sorunları köpürtmek değil çözümlemektir. Emsalleri var, bakanlık görüşü var. ' şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuyu konuştuğunu ifade eden Yıldırım, “Başkan bana 'Şimdilik şirketlerde başlatmayı düşünüyorum. Kesin karar gelince itfaiye eri olarak alırız ' dedi. İtfaiye erleri ise bu teklifi kabul etmiyor. Bu arkadaşlarla belediye arasında güven sorunu var. Olay bu, onun için alternatif kabul etmiyorlar. Mesele itfaiye erleri ve belediye arasında bir konudur. ' şeklinde ifade etti.

Bakan Şahin il teşkilatını ziyaretinde parti teşkilatlarını kendi evi gibi gördüğünü söyledi. Ziyaretin anısına İl Başkanı Akay, Şahin'e isminin yazılı olduğu bir vazo hediye etti. Gaziler de, Fatma Şahin'e plaket ile sorunlarının yazılı olduğu bir dosya verdi.

Bakan Yıldırım ve Şahin'in il başkanlığını ziyareti sırasında ataması yapılamayan bir grup eylem yaptı. Toplu olarak Bakan Yıldırım'la görüşmek isteyen itfaiyecilere polis izin vermedi. İtfaiyecileri temsilen 4 kişi, Bakan Yıldırım'la ziyaret çıkışında görüşerek kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Konunun tarafının Büyükşehir olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, 'Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi sizin sorununuzu çözmek zorunda. Biz o çözümü kolaylaştırıcı bir çalışma yapıyoruz, biz onun dışında bir şey yapamayız. ' dedi.

Ataması yapılmayan itfaiye erleri, 'Uludere olayıyla yüz defa ilgelenildi, biz vatandaş değil miyiz. Ne olur bize yardımcı olun. ' diyerek seslerini duyurmaya çalıştı. Bakan Yıldırım, itfaiye erlerinin durumu ile ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı görevlendirdi. Dağ 'ın yardımcı olacağını ve ayrıntılı bir şekilde meseleyi takip edeceğini söyleyen Yıldırım, daha sonra ayrıldı. Bu kez itfaiyeciler Dağ 'ın etrafında toplandı. Dağ ise, “Büyükşehir Belediyesi atamayı yapması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı 'ndan gelen yazı hukuki bir yazıdır. Diğer belediyeler aldı. ' dedi.

Ataması yapılmayan bir kadın itfaiyeci, KPSS'den 90 alarak sınavı kazandığını söyleyerek gözyaşı döktü. Başka bir kadın da, Milletvekili Dağ'la konuştuğu sırada, 'Ben de bir anneyim, ben evime ekmek götüremiyorum. Tek birşey istiyorum, ekmek paramı kazanmak. ' diyerek ağladı.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.