Özkasap: Dışlanmış Roman Kadınından Sağlıklı Düşünmesi Beklenemez

Ege ve İzmir Roman Kadınları Dernekleri Başkanı Serpil Özkasap ”Dışlanmış Roman kadınından sağlıklı düşünmesi beklenemez.” dedi.

İzmir'deki 18 Roman derneğinin katılımıyla oluşturalan platform, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Hem Romanız Hem Kadınız: 2 Kere Dezavantajlıyız' konulu bir panel düzenledi.

İzmir Kültürpark Fuar Alanı 'ndaki toplantıya, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven ve Alaattin Yüksel, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Avukat Müge Karabıyık, plotform adına Ege Roman Kadınları Dernekleri Başkanı Serpil Özkasap'ın konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleştirildi.

İzmir Fuarı alanındaki Gençlik Tiyatrosu Toplantı Salonundaki panelde ilk konuşmayı Ege Roman Platformları Başkanı Ali Yangir yaptı. Yangır, Roman kadınlarının çocukluktan itibaren eğitimlerine önem vermesini istedi.

Ege Roman Kadınları Dernekleri Başkanı Özkasap da ”Roman kadınları, bugüne kadar toplumdan sosyal hayattan uzaklaştırıldı, dışlandı, evsiz, işsiz kaldı. Ekonomik, sosyal güvencesi olmayan, dışlanan bir Roman kadınından da sosyal ve psikolojik açıdan sağlıklı düşünmesinide beklemek yanlış olur. Öncelikle eğitim bununların halledilmeli.” şeklinde konuştu.

Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan da 'Kadınları kendilerin korumalarını gerekirse silah, tekvando gibi korunma eğitimleri alabilceklerini belirterek, şiddete şiddetle karşlık verilmemesi de istiyoruz.” dedi. Daha sonra CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de Roman kadınlarının dertlerini dinledi.