Kumaş ve Aksesuar Fuarı Texbridge, 150 Firmanın Katılımıyla Başladı

Türkiye’nin tek kumaş ve aksesuar fuarı Texbridge, yaklaşık 150 firmanın katılımıyla başladı.

Avrupalı firmaların katılımındaki artış dikkat çekerken, en fazla katılım krizdeki Yunanistan ve İtalya 'dan oldu.

Avrupa ve Asya arasında bir tekstil köprüsü kurma hedefiyle yola çıkan Texbridge, ziyaretçileriyle buluştu. Geçtiğimiz Ekim ayında ilk kez gerçekleştirilen fuara göre Avrupalı katılımcı firma sayısının artışının göze çarptığı fuarda, özellikle ekonomik krizle mücadele eden Yunan ve İtalyan firmalar dikkat çekti. Krizin ayak seslerinin duyulmaya başladığından beri Yunan tekstil ve aksesuar firmaları Türkiye pazarına büyük ilgi gösterirken, Texbridge bu firmaların kendilerini göstermeleri için büyük bir fırsat olarak öne çıkıyor.

CNR Holding kuruluşu olan İstanbul Fuarcılık ile birlikte fuarı organize eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, fuarın; trend alanları, alım heyetleri, tasarım seminerleri, denim zone ve design lab etkinlikleriyle daha da zenginleştiğini söyledi. “Coğrafi konumumuz gereği Avrupa ve Asya arasında bir tekstil köprüsü kurmayı hedefleyerek yola çıktık. İkinci kez gerçekleşen bu fuarla amacımıza adım adım ulaştığımızı görüyoruz.” diye konuşan Burkay, İngiltere ve İtalya 'nın önde gelen desen stüdyolarının “design lab” adını verdikleri alanda yapacakları çalışmaların yeni trendlerin ipuçlarını vereceğini ifade etti.

İbrahim Burkay, Türkiye 'nin denim kumaşta son yıllarda kendini ispatlamasıyla Avrupa 'dan üst segment denim talepleri geldiğini ve bu yıldan itibaren denim kumaşların da fuarda yer aldığını belirtti. Burkay, şunları söyledi: “Türk denim sektörünün sahip olduğu gücün dünya piyasalarında daha iyi algılanması ve denimde trend belirleyen ülke konumumuzun tüm dünyada kabul görmesi için tanıtım faaliyetlerimizi, dünya denim trendlerini belirleyen İtalyan tasarım ofisi Creative Room ile oluşturduğumuz Turkish Blue Sıgn konseptiyle dünyadaki tüm platformlarda başladık. Bunun ilk lansmanını da Texbridge 'de gerçekleştirdik. Denim Zone ve Denim Cafe 'de sektördeki gelişmeleri paylaşmak ve trendleri takip etmek bu bakımdan çok önemli.”

FUAR YENİ KOLLEKSİYONLARA REFERANS OLACAK

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de fuarın kendisini hızla geliştirdiğini belirterek, “Texbridge, hızla gelişiyor ve modada yeni trendlere yönelik uygun kumaş ve aksesuar seçiminde referans fuar haline geliyor.” dedi. Erem, fuar süresince gerçekleştirilecek ve ünlü trend tahmincilerinin ve tasarımcıların yer aldığı etkinliklerin de fuarın öneminin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Sektörler arası işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturan Texbridge fuarına, başta Ekonomi Bakanlığı ve TİM olmak üzere İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği(EHKİB), İstanbul Moda Akedemisi(İMA), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD), Örme Sanayicileri Derneği (ÖRSAD), Osmanbey İşadamları Derneği (OTİAD), Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) destek veriyor.