Denizli’de Yılın Altın Kadınları Ödüllendirildi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından seçilen yılın altın kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ödüllendirildi.

9. Yılın Altın Kadınları ödüllerini işkadını dalında İfekat Aksoy, sanatçı dalında Meliha Güvenç ve farklı meslek dalında Funda Avada aldı.

Denizli'deki Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Daha sonra Çatalçeşme Oda Tiyatrosu 'nda Kent Konseyi Kadın Meclisi Halk Oyunları Ekibi 'nin gösterisiyle devam eden etkinliğe Vali Vekili Abdullah Acar, Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan yardımcıları Aytaç Turgut ve Nilgün Ök ile çok sayıda kadın katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan, kadın desteği olmadan hiçbir alanda başarı sağlanamayacağını söyledi. Vali Vekili Acar da kadınlarla ilgili olarak son zamanlarda yapılan birçok projenin uygulamaya geçtiğini ifade etti.

Kadınlara pozitif ayrımcılık da sağlandığını vurgulayarak, “8 Mart, tüm dünyada Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Bana göre her gün kadınlar günüdür, çünkü bizi dünyaya getiren, besleyen, büyüten ve bu günlere ulaştıran annelerimizdir. Anneler, kadınlar ne kadar eğitimli ve ne kadar bilgili olursa yetiştirecekleri çocuklar da o kadar bilgili olur.” dedi.

Başkan Zolan ise kadınların, problemlerine çözüm bulmak için çalışması, araştırması ve kanunun kendilerine verdiği hakları iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Zolan, “Kadınlarımızın girip de başarısız olduğu iş yok. Siyasette, iş dünyasında, her alanda daha fazla olmalarını istiyoruz. Denizli milletvekillerimizden Nurcan Daldudak, siyasette kadınların ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. İki başkan yardımcım da bayan ancak ben yine de yeterli görmüyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Gurubu, kadın problemleriyle ilgili dört perdelik bir oyun sahneledi. Kadın Meclisi üyeleri tarafından, 1910-1980 yılları arası giysi defilesi sunuldu. Son bölümde Vali Vekili Acar, Başkan Zolan ve PAÜ Rektör Vekili Sebahattin Nas tarafından ödüller verildi.